e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

«Μπαράζ» υποβαθμίσεων «υπόσχεται» η Moody's


Φόρα πήρε ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's μετά και την υποβάθμιση της Ιταλίας από Αa2 σε Α2 και απειλεί με υποβαθμίσεις όλες τις χώρες της ευρωζώνης με εξαίρεση τις ισχυρές οι οποίες έχουν ΑΑΑ αξιολόγηση.

Σε ανακοίνωσή της η Moody's Investors Service επισημαίνει ότι λίγες χώρες χωρίς αξιολόγηση ΑΑΑ θα διατηρήσουν τις υψηλές αξιολογήσεις τους και προσθέτει ότι για την ώρα «δεν υπάρχουν άμεσες πιέσεις που να μπορούν να προκαλέσουν υποβαθμίσεις στις ΑΑΑ χώρες».

Η ανακοίνωση ήρθε μετά από την χθεσινή υποβάθμιση της Ιταλίας για πρώτη φορά από το 1993, εν μέσω ανησυχιών ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει προβλήματα στην προσπάθειά της να περιορίσει το δεύτερο μεγαλύτερο χρέος της ευρωζώνης, εξαιτίας της χαμηλής ανάπτυξης.

Όπως τονίζει ο οίκος αξιολόγησης, ελλείψει μιας ραγδαίας επιστροφής στην ανάπτυξη και της εμπιστοσύνης της αγοράς, οι χώρες της ευρωζώνης θα πρέπει σε κάποιο σημείο να επιλέξουν μεταξύ της αύξησης του επιπέδου της αμοιβαίας στήριξης, και του ενδεχόμενου να έχουν να διαχειριστούν περισσότερες χρεοκοπίες.
dealnews.gr