e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Η υποβάθμιση της Ιταλίας ταράζει την Ευρωζώνη


Περίπου ως μάννα εξ ουρανού ήρθε στην Αθήνα η είδηση ότι η Moody's υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της ιταλικής οικονομίας.

Κοινή είναι πλέον η πεποίθηση στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ότι η εξέλιξη αυτή θα επιταχύνει τις προσπάθειες διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, αφού αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε δίκιο όταν προειδοποιούσε: «Λύστε το πρόβλημα κρίσης στην Ελλάδα, γιατί αν επεκταθεί σε οικονομίες όπως η ιταλική ή ισπανική, μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτο».

Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, μετά την υποβάθμισης της Ιταλίας, έχουν πλεον τη δυνατότητα να διαπιστώσουν την ορθότητα αυτής της παραίνεσης κι επί του πρακτέου.

Προς το παρόν, οι Βρυξέλλες είναι ακόμα μουδιασμένες από αυτή την εξέλιξη. Το ίδιο και το Βερολίνο αλλά και το Παρίσι.


Μέρκελ και Σαρκοζί ετοιμάζονται να ξανασυναντηθούν, για να επανεξετάσουν τα δεδομένα, μετά κι απ αυτή την ανακοίνωση της Moody's, η οποία, μάλιστα, δεν δείχνει διατεθειμένη να σταματήσει εδώ.


Ούτως ή άλλως, οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές που «δίνει» στην ιταλική οικονομία, είναι αρνητικές. Όπερ σημαίνει ότι θα υπάρξει σίγουρα και συνέχεια. Άγνωστο προς ποια κατεύθυνση και για ποια χώρα.

Ενδεχομένως, την Ισπανία, για να επαληθευτεί έτσι 100% ο κ. Ομπάμα στην πρόβλεψή του για το ανεξέλεγκτο της κρίσης, αν δεν περιορισθεί και δεν αντιμετωπισθεί στο επίπεδο της Ελλάδας.
dealnews.gr