e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Trader: Κάθε βράδυ ονειρεύομαι ελληνική χρεοκοπία

Την ώρα που κυβερνήση και οικονομικοί παράγοντες προσπαθούν να καθησυχάσουν τις αγορές και να τις πείσουν ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν την κρίση, χιλιάδες trades της Wall Street και του City πέφτουν για ύπνο βλέποντας όνειρα ότι τα σχέδια διάσωσης αποτυγχάνουν, η Ελλάδα χρεοκοπεί και ο πλανήτης βυθίζεται σε μια νέα Μεγάλη Ύφεση, όπως συνέβη τη δεκαετία του 1930.Ωστόσο μια τέτοια κατάσταση ,μέχρι στιγμής ήταν «κοινό μυστικό». Μυστικό το οποίο έρχεται να αποκαλύψει ένας μέχρι πρότινος άγνωστος, ανεξάρτητος trader που με τις δηλώσεις του έρχεται να αποκαλύψει ανοιχτά πλέον το πως σκέφτεται ο κόσμος του χρηματιστηρίου. Στην πραγματικότητα Wall Street και City ελπίζουν στην καταστροφή, καθώς αυτή θα μεγιστοποιήσει τα κέρδη τους, παραδέχεται.


Μιλώντας στο BBC ο Αλέσιο Ραστάνι παραδέχτηκε ανοιχτά πως οι traders ελπίζουν και καραδοκούν για μια οικονομική κατάρρευση.

Χαρακτηριστική του φράση ήταν: «Κάθε βράδυ ονειρεύομαι ελληνική χρεοκοπία»

«Έχω μια εξομολόγηση να κάνω. Κάθε βράδυ, όταν πηγαίνω για ύπνο, ονειρεύομαι μία ακόμα ύφεση. Ονειρεύομαι μια στιγμή σαν και αυτήν.Είμαι trader. Δεν με ενδιαφέρει πραγματικά εάν θα φτιάξουν την οικονομία. Η δουλειά μας είναι να βγάλουμε χρήματα από αυτήν», είπε.

Συνεχίζοντας τις σεκταριστικές δηλώσεις του παραδέχτηκε ότι « η Μεγάλη Ύφεση του 1930 δεν ήταν απλά ένα χρηματιστηριακό Κραχ. Υπήρχαν άνθρωποι που ήταν προετοιμασμένοι να βγάλουν χρήματα από αυτό το Κραχ. Πιστεύω ότι οποιοσδήποτε μπορεί να το κάνει. Είναι μια ευκαιρία».

Συμβούλεψε, μάλιστα, όποιον παρακολουθεί να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία. «Αυτή η οικονομική κρίση είναι σαν τον καρκίνο. Εάν απλά περιμένεις και ελπίζεις ότι θα εξαφανιστεί, όπως ακριβώς και ο καρκίνος, αυτή θα μεγαλώνει και θα είναι πια πολύ αργά».

Όποιος πιστεύει ότι οι κυβερνήσεις θα αποτρέψουν μια ακόμα ύφεση αυταπατώνται, είπε.

Ο παρουσιαστής ευχαρίστηκε τον trader για την ειλικρίνειά του και δεν του έκρυψε ότι οι συντάκτες στο newsroom του BBC έμειναν με το στόμα ανοικτό ακούγοντας τα όσα έλεγε.
dealnews.gr