e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ε. Βενιζέλος: Πρέπει να λάβουμε και άλλα μέτρα αλλιώς θα καταστραφούμε

Την αναγκαιότητα των σκληρών αποφάσεων αλλά και νέων μέτρων για να αποφευχθεί η πραγματική κρίση τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτό που κάνουμε τώρα είναι ο θώρακας για να αποφύγουμε την πραγματική κρίση. Πρέπει να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας». «Το μήνυμα που στέλνουμε διεθνώς είναι ότι η Ελλάδα έχει σημαντικά προβλήματα, δημοσιονομικά ελλείμματα, υπέρογκο χρέος, έλλειψη ανταγωνισμού, αναποτελεσματική δημόσια διοίκηση, φορολογικά και φοροεισπρακτικά προβλήματα. Όμως εφαρμόζει ένα εντυπωσιακά σκληρό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής».


Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για φιλόδοξους στόχους υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να γίνουν ακόμη μεγαλύτερες προσπάθειες.

Παραδέχθηκε ότι τα μέτρα διευρύνουν την ύφεση όμως θα πρέπει να κάνουμε υπερπροσπάθειες για να πετύχουμε τους στόχους.

«Το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η έλλειψη ρευστότητας, οι τράπεζες είναι φειδωλές και διστακτικές στη χορήγηση δανείων. Ο φαύλος κύκλος πρέπει να σπάσει».

Αναγνώρισε παράλληλα ότι το κόστος των αποφάσεων και των σκληρών μέτρων είναι τεράστιο.

Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε αποκατάσταση της επωνυμίας της Ελλάδας.

Απήυθυνε έκκληση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να μην αναπαράγουν σενάρια και φήμες που επηρεάζουν αρνητικά την Ελλάδα, επισημαίνοντας να μην αφήσουμε τη χώρα έκθετη.

Παραδέχτηκε ότι θα πρέπει να ληφθούν σκληρότερα μέτρα, καθώς απομακρύνονται -κυρίως λόγω της ύφεσης- οι φιλόδοξοι δημοσιονομικοί στόχοι που είχαν τεθεί, ενώ τόνισε ότο "πρέπει να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας διότι αν χάσουμε τον πόλεμο, θα πάμε δεκαετίες πίσω, θα καταστραφούμε και αυτό είναι κάτι που δεν το θέλουμε".

Ο κ. Βενιζέλος απέφυγε να σχολιάσει ερώτηση δημοσιογράφου που έκανε λόγο για τις πολεμικές αποζημιώσεις των Γερμανών προς την Ελλάδα, λέγοντας ότι για αυτό θα απαντήσει στο κοινοβούλιο.
dealnews.gr