e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Γ. Παπανδρέου: Επενδύστε στην Ελλάδα

Για την προσπάθεια που καταβάλλουν οι Έλληνες πολίτες να ανταπεξέλθουν στην κρίση μίλησε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στους γερμανούς βιομήχανους.

Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι «οι Έλληνες δεν μπορούν να δώσουν πλέον πολλά καθώς έχουν υποστεί σημαντικές μειώσεις μισθών και συντάξεων, παρά μόνο πνεύμα συνεργασίας και αλλαγής».

Μιλώντας για τη βοήθεια που έχει πάρει η Ελλάδα από την Ευρώπη και το ΔΝΤ ανέφερε ότι αυτή "δεν αποτελεί επένδυση σε λάθη του παρελθόντος. Είναι απαραίτητη για να μπει η χώρα σε σωστό δρόμο και αυτό είναι προς όφελος της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Κάλεσε τους γερμανούς να επενδύσουν στην Ελλάδα σε τομείς όπως η πράσινη ανάπτυξη, ο αγροτικός κλάδος, καθώς οι επενδύσεις αυτές δεν θα οφελήσουν μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη.

Έσπευσε παράλληλα, να επαναλάβει ότι δεν τον ενδιαφέρει το αν θα επανεκλεγεί στην θέση του πρωθυπουργού αλλά να σώσει την χώρα.

Υποστήριξε ακόμη πως υπάρχει ενδιαφέρον από ξένα κεφάλαια για την Ελλάδα αναφέροντας χαρακτηριστικά την περίπτωση του Κατάρ αλλά και άλλων χωρών.

«Βρεθήκαμε κάτω από φοβερή πίεση και γι' αυτό πρέπει η κρίση να γίνει ευκαιρία. Δεν είναι μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα αυτή που θα εμποδίσει την εξέλιξη της Ευρώπης. Δεν είμαστε μόνοι μας. Υπάρχουν οι Ιρλανδοί και οι Πορτογάλοι που επίσης έχουν προβλήματα. Πρέπει να διευρύνουμε το EFSF. Μέσα στα πλαίσια της ευρωζώνης έχουμε πάρει σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον μας» επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η επιτυχία εξαρτάται από τρία πράγματα:

-τη βοήθεια του ιδιωτικού τομέα

-να παρθούν αποφάσεις από τα 17 κοινοβούλια


-η Ελλάδα πρέπει να καλύψει όλες τις προϋποθέσεις και τις ευθύνες που έχει αναλάβει.



«Δεν μπορώ να σας πω τι θα γίνει με τα δυο πρώτα. Μπορώ να εγγυηθώ όμως ότι η Ελλάδα θα καλύψει τη δική της ευθύνη. Θα πρέπει όμως να ξέρετε ότι δεν μπορεί να αλλάξει μια χώρα σε μια νύχτα. Εσεις οι Γερμανοί που έχετε ζήσει την ενοποίηση της χώρας σας, ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να γίνει αυτό».
dealnews.gr