e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Την Τετάρτη έρχεται στην Αθήνα η τρόικα

Την Τετάρτη αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα κλιμάκιο της τρόικας, προκειμένου να συνεχιστεί η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας (που είχε διακοπεί απότομα τον περασμένο μήνα), ώστε να δοθεί το "πράσινο φως" για την εκταμίευση της 6ης δόσης.

Σύμφωνα με πηγές από την τρόικα, τις οποίες επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, "η αξιολόγηση αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι την Τετάρτη".

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος του ευρωπαίου επιτρόπου Όλι Ρεν, είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι "το κλιμάκιο της τρόικας θα επιστρέψει σύντομα στην Αθήνα".

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να δημιουργήσει θετικό κλίμα στη συνάντηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ την Τρίτη, κατά την οποία θα συζητηθεί η μέχρι τώρα πορεία υλοποίησης του προγράμματος προσαρμογής από την Ελλάδα και η υλοποίηση των μέτρων που έχουν εξαγγελθεί. Περισσότερα...

Η είδηση της επιστροφής της τρόικας στην Ελλάδα αναμένεται επίσης να επηρεάσει και την ψηφοφορία - βαρόμετρο για την ενότητα της κυβερνώσας παράταξης την Τρίτη επί της τροπολογίας που επιβάλλει τέλος στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, καθώς η ψήφισή του αποτελεί μια από τις προϋποθέσεις για την αποστολή των δανειστών.

Εν τω μεταύ, συνέντευξη Τύπου εφ' όλης της ύλης θα παραχωρήσει, στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος.

Ο υπουργός αναμένεται να αναφερθεί στις επαφές που είχε στην Ουάσινγκτον, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ, καθώς και στα μέτρα που προανήγγειλε από την αμερικανική πρωτεύουσα.
nooz.gr