e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΗΠΑ: Ο φόβος του δικαστηρίου φέρνει καλύτερη ιατρική φροντίδα

Ο φόβος ενός ιατρικού λάθους οδηγεί στην προσφορά υπερβολικής ιατρικής περίθαλψης, όπως υποστήριξε το 42% των αμερικανών γιατρών σε δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of the American Medical Association.Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, που έγινε σε δείγμα 627 γιατρών, το 45% των γιατρών που συμμετείχαν στην έρευνα, πιστεύιυν πως σε ποσοστό 1/10 περιπτώσεις θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν τηλεφωνικά, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή με μια απλή επίσκεψη σε νοσηλευτή.


Το 52% των ερωτηθέντων, ωστόσο, υποστηρίζει πως η παρεχόμενη ιατρική φροντίδα είναι σε λογικά πλαίσια. "Τα ποσοστά δείχνουν ότι πολλοί γιατροί --γενικοί παθολόγοι-- θεωρούν ότι είναι πιθανό να μειωθεί ο αριθμός των μη αναγκαίων θεραπειών", αναφέρεται στα συμπεράσματα της δημοσκόπησης.

Σύμφωνα με αυτά, "οι γιατροί πιστεύουν ότι πληρώνονται για να κάνουν περισσότερα και πως θα βρεθούν ενώπιον δικαστικών κυρώσεων αν κάνουν το αντίθετο", καθώς το 76% των αμερικανών γιατρών παραδέχονται ότι φροντίζουν τους ασθενείς τους με αυτό το ενδεχόμενο στο νου.

Αντίθετα, μόνο το 3% των γιατρών αναφέρουν πως η άσκηση του επαγγέλματός τους επηρεάζεται από τις οικονομικές ανησυχίες.
nooz.gr