e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Dolce & Gabbana: Περικόπτουν τα brands


Αλλαγή σελίδας για τους Dolce & Gabbana που μέσα σε λίγα χρόνια καθιερώθηκε στον χώρο της μόδας δημιουργώντας δύο brands κάτω από την ίδια επωνυμία. Την πιο luxurious συλλογή, που φέρει ολόκληρη την επωνυμία Dolce&Gabbana αλλά και μία πιο νεανική - casual την D&G.

Ωστόσο, έξυπνοι επιχειρηματίες αντιλαμβανόμενοι τη ρευστότητα της εποχής και τις οικονομικές δυσκολίες προχωρούν σε μια δραστική αλλαγή που δύσκολα μια πετυχημένη επιχείρηση θα έκανε στο παρελθόν.

Αλλάζουν το όνομα στο ένα από τα δύο brand τους. Συγκεκριμένα η σειρά D&G, με επίσημη ανακοίνωση των σχεδιαστών, ανήκει πλέον στο παρελθόν.

Μάλιστα, στο Μιλάνο πραγματοποιήθηκε η τελευταία παρουσίαση της συλλογή τους, για το καλοκαίρι του 2012, με το όνομα που επικράτησαν στο χώρο της μόδας.

Η καλοκαιρινή τους συλλογή ήταν γεμάτη χρώματα και χαρούμενα μοτίβα στα υφάσματα, και στοιχεία της δεκαετίας του ’80.

Υπενθυμίζεται ότι ο οίκος Dolce&Gabbana ιδρύθηκε το 1985 από τους Ιταλούς σχεδιαστές Domenico Dolce και Stefano Gabbana που συναντήθηκαν το 1982. Το πρώτο τους show πραγματοποιήθηκε το 1985 στο Μιλάνο όπου και διατήρησαν μέσα στα χρόνια ως έδρα τους.


Εκεί εξάλλου ταυτίστηκαν με την ιταλική μόδα και φινέτσα και έφεραν την πρωτοπορία στις πασαρέλες «νομιμοποιώντας» τα animal prints και τη δαντέλα. Σχεδιαστές με άποψη ανέδειξαν τη γυναικεία θηλυκότητα και με τις δημιουργίες τους κατόρθωσαν να κάνουν τις γυναίκες να αισθάνονται λαμπερές σταρ.

Από το 1997 κυριαρχούν στην λίστα με τους πιο δημοφιλείς σχεδιαστές για εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί ενώ έχουν φανατικές πελάτισσες σταρ όπως οι Madonna, Isabella Rosellini και Monica Bellucci.

Εκτός από ρούχα, δημιουργούν διάφορα αξεσουάρ όπως παπούτσια, γυαλιά, μαγιό, αρώματα και τσάντες.
nooz.gr