e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Παράταση φαίνεται να παίρνει η εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας, μία από τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης έναντι της τρόικας, μετά την άρνηση που έδειξαν οι πρώτοι 151 φορείς να αποστείλουν τις λίστες με το πλεονάζον προσωπικό.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ των "Νέων", μόνο 90 από τους 151 φορείς ανταποκρίθηκαν και έστειλαν εμπρόθεσμα (έως τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου) τις λίστες με το 10% του προσωπικού τους που έμπαινε στην εφεδρεία, ενώ ακόμα και αυτοί οι φορείς απέφυγαν να αναφερθούν συγκεκριμένα σε ονόματα εργαζομένων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις εργαζομένων, περίπου 40 φορείς δήλωσαν ότι δεν θα έπρεπε καν να έχουν περιληφθεί στις διαδικασίες της εργασιακής εφεδρείας, άλλοι ισχυριζόμενοι ότι δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, άλλοι ανέφεραν ότι ήδη απασχολούν λιγότερους εργαζομένους σε σχέση με τις προβλεπόμενες οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού, ενώ άλλοι ζήτησαν να αποσαφηνιστεί η διαδικασία και να τους δοθεί παράταση για την αποστολή στοιχείων του προσωπικού.

Οι υπόλοιποι 50 φορείς στις επιστολές προς την Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ επισύναψαν απλώς λίστες με το σύνολο του προσωπικού που απασχολούν και τις ειδικότητες, όπως συνέβη με την περίπτωση του ΟΔΔΥ και των εταιρειών των ΟΑΣΑ και ΟΣΕ.

Οι εργαζόμενοι των φορέων, όπου αναμένεται να εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία, προσανατολίζονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ έχουν δώσει και ραντεβού στο Σύνταγμα το βράδυ της Πέμπτης (29/9).
nooz.gr