e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

«Οχι» Διαμαντοπούλου στις κόκκινες γραμμές πρυτάνεων

«Το σχέδιο νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση τα αλλάζει όλα στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, μετά από συνάντηση που είχε σήμερα με αντιπροσωπεία της συνόδου των πρυτάνεων.

«Αυτό», πρόσθεσε, «θέλουμε και αυτό απαιτεί η ελληνική κοινωνία. Η συζήτηση αυτή είναι ευρύτατη, δεν περιορίζεται ανάμεσα στο υπουργείο και τους πρυτάνεις».

Αναφορικά με την έντονη αντίθεση των πρυτάνεων ως προς το Συμβούλιο Ιδρύματος και στην εκλογή πρύτανη, η υπουργός σημείωσε πως δεν συμφωνεί σε καμία διαπραγμάτευση στην «κόκκινη γραμμή».

«Σε κάθε περίπτωση, σε ένα τόσο μεγάλο νομοσχέδιο, οι κόκκινες γραμμές δεν μπορεί να μπαίνουν σε διοικητικά θέματα. Είναι στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν στις σπουδές, στο μέλλον της χώρας», πρόσθεσε.

Επιπλέον, η κ. Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι σήμερα έγινε συζήτηση κατά άρθρο σε πολλά σημαντικά ζητήματα και ότι αναμένει, μετά τις δικές τους διαβουλεύσεις, «τις γραπτές τους προτάσεις, για όλα τα άρθρα στα οποία έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις».
dealnews.gr