e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

FT: Αδύνατο να περιληφθούν οι ιδιώτες στο 2ο κύκλο

Οι ρυθμιστές θα πρεπει να αποδεχθούν ότι για την Ελλάδα, είναι πολύ αργά για μια εθελοντική διάσωση από τους ιδιώτες επενδυτές, γράφει σήμερα η στήλη LEX των Financial Times, επισημαίνοντας ότι πρέπει να αποτραπεί το πιστωτικό γεγονός.

"Αν η μεταβλητότητα στις αγορές ομολόγων των τελευταίων ημερών δείχνει κάτι, είναι ότι είναι αδύνατον να εφευρεθεί τέτοιο σενάριο. Οι ρυθμιστές θα πρεπει να αποδεχθούν ότι για την Ελλάδα, είναι πολύ αργά για μια εθελοντική διάσωση από τους ιδιώτες επενδυτές.

Περίπου 60 δισ. ευρώ σε ελληνικά ομόλογα που λήγουν από σήμερα έως τα μέσα του 2014 βρίσκονται στα χέρια των ιδιωτών επενδυτών, κυρίως τις ευρωπαϊκές τράπεζες και ασφαλιστικές" σημειώνει ο αρθρογράφος, ενώ επισημαίνει ότι η πρόταση των γαλλικων τραπεζών να μετακυλιθούν αυτές οι λήξεις και να προσφερθεί στην Ελλάδα νέα χρηματοδότηση 30 δισ. ευρώ, μοιάζει πλέον ανέφικτη.

Επίσης, αναφέρεται και στην Ιταλία: "Αν πρέπει να θυμίσουμε στους ρυθμιστές ότι ο χρονος τελειώνει, η πρόσφατη μεταβλητότητα στην Ιταλία είναι παράδειγμα. Το yield στα 10ετή ιταλικά ομόλογα έχει αυξηθεί 65 μονάδες βάσης από τις αρχές Ιουνίου και στο 5,27% είναι τα υψηλότερα επίπεδα 9 ετών. Η μετοχή της σπουδαιότερης ιταλικής τράπεζας, της UniCredit, έχει πέσει 20% από τις αρχές Ιουλίου."
nooz.gr