e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΟΟΣΑ: Η Ευρώπη πρέπει να παρουσιάσει ένα σχέδιο για τη στήριξη της Ελλάδας

Η Ευρώπη πρέπει να παρουσιάσει τώρα ένα σχέδιο για τη χρηματοδοτική βοήθεια της Ελλάδας με τη συμμετοχή των ιδιωτών και να δώσει στην Ελλάδα χρόνο για να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) κ. Άνχελ Γκουρία στη Βιέννη, όπως μεταδίδει το Ρόιτερ. "Ο χρόνος έχει κρίσιμη σημασία για να αποφευχθεί ότι ένα πρόβλημα ρευστότητας θα γίνει πρόβλημα φερεγγυότητας", είπε ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ σε δημοσιογράφους.


"Οι πιστωτές πρέπει να συμβάλουν με την επέκταση των λήξεων (σ.σ.: των ομολόγων τους) - τουλάχιστον στην αρχή - ώστε να εφαρμοσθούν οι πολιτικές", δήλωσε ο κ. Γκουρία. "Μετά από λίγα χρόνια, αν έχουμε επιμηκύνει τις λήξεις και έχουμε δώσει αυτό το περιθώριο, αυτό το οξυγόνο, θα είμαστε σε καλύτερη θέση να καθορίσουμε, αν είναι αναγκαία κάποια μείωση στο ονομαστικό ποσό του χρέους", πρόσθεσε ο Γ.Γ. του ΟΟΣΑ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο κ. Γκουρία είπε ότι δεν πρέπει να επεκτείνεται πολύ η σύγκριση της κρίσης χρέους της Ευρώπης με την κρίση της Λατινικής Αμερικής πριν από τρεις δεκαετίες. "Έχω άμεση εμπειρία: Διαπραγματεύθηκα την κρίση χρέους της Λατινικής Αμερικής και το σχέδιο Μπρέιντι και όλα όσα συζητούνται σήμερα ως πιθανές λύσεις", δήλωσε, προσθέτοντας ότι η σύγκριση μεταξύ Ευρώπης και Λατινικής Αμερικής "δεν πρέπει να πηγαίνει πολύ μακριά. Τα μέσα ίσως δεν είναι τόσο κατάλληλα για εκεί που είμαστε σήμερα. Ο κόσμος ξεχνά ότι η κρίση στη Λατινική Αμερική προηγήθηκε οκτώ χρόνια του σχεδίου Μπρέιντι".
nooz.gr