e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

"Το ελληνικό τουριστικό προϊόν άντεξε"

Την αισιοδοξία του για την ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης.

"Το ελληνικό τουριστικό προϊόν άντεξε και μπορεί να πάει πολύ καλά" δήλωσε στο ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης αναφερόμενος στα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην πλατεία Συντάγματος και υπογράμμισε ότι η ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού συνεχίζεται, με την στρατηγική που εφαρμόζει το υπουργείο να φέρνει αποτελέσματα.

Οι χώρες και οι αγορές που προσεγγίζει μεθοδικά το υπουργείο, ανάφερε ο υφυπουργός, φέρνουν αποτελέσματα και βάζουν τα θεμέλια για μια πολύ καλή πορεία. Εστιάζοντας στα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την προηγούμενη εβδομάδα, τα οποία φανερώνουν αύξηση στις αφίξεις τουριστών 9,52% σε πανελλαδικό επίπεδο για το πρώτο εξάμηνο εφέτος, ο κ. Νικητιάδης τόνισε ότι όλο αυτό το διάστημα όλες οι προβλέψεις ήσαν αισιόδοξες για σημαντική αύξηση τόσο σε αφίξεις και σε έσοδα και αυτό επιβεβαιώνεται.

Την ίδια στιγμή ο κ. Νικητιάδης αναφέρει, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι, καθώς αυτό που κερδίζει η χώρα είναι το χαμένο έδαφος που απώλεσε τα προηγούμενα έτη. "Η ελληνικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με τον υφυπουργό, αρκεί, όπως είπε, να βελτιώσουμε την ποιότητα των τουριστικών υπηρεσιών, να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο αλλά και να εκμεταλλευτούμε το θαλάσσιο τουρισμό".


Σε ερώτηση για δημοσιεύματα που φέρουν Τούρκο επιχειρηματία, που δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό και τουριστικό κλάδο, να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την αγορά νησίδων στην Ελλάδα, ο κ. Νικητιάδης επανέλαβε ότι "τίποτα δεν πωλείται, τίποτα δεν πρόκειται να δώσουμε, η Ελλάδα και τα νησιά μας δεν είναι προς πώληση. Η Ελλάδα και τα νησιά μας θέλουμε να αξιοποιηθούν. Όποιος θέλει να επενδύσει για την αξιοποίηση τους είναι καλοδεχούμενος ", δήλωσε.
dealnews.gr