e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

«Βλέπει» έγκριση του νέου πακέτου από ΕΕ και ΔΝΤ

Μέχρι τα τέλη Ιουλίου η ΕΕ και το ΔΝΤ θα εγκρίνουν το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας και στη συνέχεια θα αναζητήσουν τρόπους να μοιραστούν τα βάρη με τον ιδιωτικό τομέα, εκτιμά στην πρόσφατη έκθεσή της για τις παγκόσμιες αγορές η Goldman Sachs.

Οι συζητήσεις σχετικά με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας είναι χρονοβόρες, γεγονός που προβληματίζει τους επενδυτές, επισημαίνει η τράπεζα. Αυτή η αναμονή εντείνει την αβεβαιότητα ωθώντας σε νέες υποβαθμίσεις τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος εξάπλωσης της κρίσης στην ευρωζώνη.

Το πριμ κινδύνου στους τίτλους της ευρωζώνης είναι ιδιαίτερα αυξημένο, ωστόσο, δεν πρόκειται να μειωθεί εάν δεν αποφασιστούν οι παράμετροι του νέου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, υπογραμμίζει η Goldman Sachs.

Μετά από έρευνα που διεξήγαγε σε διεθνείς επενδυτές, η GS διαπίστωσε ότι αυτό που μετράει περισσότερο στη λήψη επενδυτικών αποφάσεων είναι οι εξελίξεις σχετικά με τη διακυβέρνηση και τη διαχείριση της κρίσης στην ευρωζώνη, παρά τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιοποιούνται για τις διάφορες χώρες μεμονωμένα.

«Εν μέσω των τρεχουσών εντάσεων, πιστεύουμε ότι κατά πάσα πιθανότητα στα τέλη Ιουλίου το Eurogroup και το ΔΝΤ θα ανακοινώσουν τη συναίνεσή τους στη χρηματοδοτική κάλυψη της Ελλάδας για τα έτη 2012-13, αφού πρώτα αφαιρεθούν τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις ιδιωτικοποιήσεις και τυχόν συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα», τονίζει.
dealnews.gr