e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Τούρκος επιχειρηματίας αγοράζει ελληνικές νησίδες (;)

Αίσθηση έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον Τούρκου επιχειρηματία να αγοράσει ελληνικές νησίδες που φέρεται να πουλάει η Ελλάδα, ενώ ήδη βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά για την απόκτησή τους.Ο Φικρέτ Ινάν, πρόεδρος μιας από τις μεγαλύτερες τουρκικές εταιρείες κατασκευών, της FIYAPI A.S. δείχνει ενδιαφέρον για την αγορά τριών ελληνικών νησίδων ενώ ερωτήματα προκαλεί η δήλωσή του ότι βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά.


Ο Τούρκος επιχειρηματίας φαίνεται πως ενδιαφέρεται για τις νησίδες Λυχνάρι, Καλτσονήσι, Μικρή Αμοργός, Καρδιότισσα, Ναυσικά και Βουβαλώ η έκταση των οποίων είναι από 10.000 τ.μ. ως 2 εκατ. τ.μ.

Κατά τις εκτιμήσεις του, το κόστος τους κυμαίνεται μεταξύ 3 εκατ. και 20 εκατ. ευρώ. Δήλωσε επίσης ότι έχει ήδη εξασφαλίσει κεφαλαίο 20 εκατ. ευρώ και έχει την πρόθεση να επενδύσει περί τα 80 εκατ. ευρώ.

Περιμένει και αντιδράσεις...

Ο κ. Ινάν δεν σταματά στις προκλητικές αναγγελίες του και δηλώνει πως μπορεί να υπάρξουν «κάποιες αντιδράσεις στην Ελλάδα» όπως έγινε πέρυσι με άλλους ενδιαφερόμενους αγοραστές. Οι προκλητικές δηλώσεις του τούρκου επιχειρηματία δεν σταματάνε εκεί αφού δηλώνει πως κύκλοι τον διαβεβαιώνουν ότι δεν θα υπάρξουν αρνητικές αντιδράσεις από τις ελληνικές Αρχές στην πρόταση του.

«Κυκλοφορούν φήμες ότι αυτά τα νησιά δεν θα πουληθούν ποτέ σε Τούρκους αλλά δεν έχουμε καμία επίσημη ένδειξη περί τούτου», δήλωσε ο κ. Ινάν στο τουρκικό πρακτορείο Ανατολή.



Και πρόσθεσε: «Το γραφείο που μεσολαβεί μας λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Ίσως, βέβαια, την τελευταία στιγμή παρεμβληθούν κάποια εμπόδια οπότε θα δημιουργήσω μια εταιρεία στην Ελλάδα να αγοράσει αυτά τα νησιά» γιατί, όπως τόνισε, «είναι αποφασισμένος να τα αποκτήσει».

Το τελευταίο διάστημα φουντώνουν όλο και περισσότερο οι φήμες που θέλουν την Ελλάδα να πουλάει νησιά ενώ σε χρόνο dt εμφανίζονται ξένες κατασκευαστικές και μεσιτικές εταιρείες που δημοπρατούν ελληνικά νησιά, Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα καναδικής ιστοσελίδας που δημοπρατούσε τα νησιά του Αιγαίου.
dealnews.gr