e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Τα εκκρεμή οικονομικά ζητήματα της εκκλησίας στη συνάντηση Ιερώνυμου- Βενιζέλου

Tα εκκρεμή οικονομικά ζητήματα της εκκλησίας, συζήτησαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, με τον αρχιεπίσκοπο και τους συνοδικούς αρχιερείς, καθώς ο κ. Βενιζέλος τούς επισκέφθηκε στη Μονή Πετράκη.



Ο κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο για την «καρποφόρα», όπως τη χαρακτήρισε, συζήτηση και αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο μεγάλο έργο που επιτελεί η Εκκλησία και το οποίο παρακολουθεί, όπως είπε, χρόνια τώρα.

«Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την εθνική μας ενότητα και την κοινωνική μας συνοχή», είπε ο κ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε: «Άρα και ο λόγος και η πράξη της Εκκλησίας είναι καθοριστικής σημασίας».

Ο υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του γιατί μετά τη συνάντηση, «μπορούμε να κάνουμε πολύ συγκεκριμένα πρακτικά θέματα που θα ανακουφίσουν τους ανθρώπους, που έχουν ανάγκη».

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν η αξιοποίηση των δεσμευμένων ακινήτων της Εκκλησίας και προς όφελος του πάσχοντος ελληνικού λαού, αλλά και το θέμα της έγκρισης θέσεων πρεσβυτέρων, που έχει ανάγκη η Εκκλησία.
nooz.gr








"Η συνάντηση ήταν ωφέλιμη», είπε ο αρχιεπίσκοπος στο τέλος της συνάντησης και πρόσθεσε: «'Ολοι οι αρχιερείς έλαβαν τον λόγο. Δόθηκαν απαντήσεις στα αιτήματά μας κι αυτά αποβλέπουν στην πρόοδο. Θα μπορούσα να πω ανακεφαλαιώνοντας, ότι η Εκκλησία σε αυτόν τον τόπο στάθηκε πάντα πλάι στο λαό, αγωνίστηκε και έδωσε ό,τι μπορούσε».