e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Η UNESCO βάζει "άριστα" στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου

Τα τελικά αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά τον προσεχή Σεπτέμβριο κατά τη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO.

Η διαδικασία αξιολόγησης του Γεωπάρκου Απολιθωμένου Δάσους εντάσσεται στο πρόγραμμα αξιολόγησης των Γεωπάρκων - μελών του Δικτύου Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων, που πραγματοποιούνται κάθε τέσσερα χρόνια ,με σκοπό την αξιολόγηση της τήρησης υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών στη λειτουργία, τις υποδομές και τις προσφερόμενες υπηρεσίες.



Στην εν λόγω διαδικασία συμμετέχουν όλα τα Ευρωπαϊκά Γεωπάρκα, με κοινές προδιαγραφές που εγκρίθηκαν και τελεί υπό την εποπτεία της UNESCO.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Λέσβο οι εμπειρογνώμονες επισκέφθηκαν την προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου δάσους και ενημερώθηκαν για όλες τις δραστηριότητες του μουσείου, τις δράσεις προστασίας και συντήρησης των απολιθωμάτων, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τις εκδόσεις, τις ενέργειες προβολής και τις δράσεις του μουσείου για την ανάπτυξη του γεωτουρισμού στη Λέσβο από το διευθυντή του Μουσείου, καθηγητή Ν. Ζούρο.



Οι εμπειρογνώμονες επισκέφτηκαν, επίσης ,την ηφαιστειακή φλέβα Αλυφαντών, το μεγάλο ρήγμα της Λάρσου, το ρήγμα του σεισμού του 1867 στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, το ηφαίστειο της Άγρας, τους εντυπωσιακούς ηφαιστειακούς σχηματισμούς του Μεσοτόπου και της Ερεσού, τους γεωτόπους και τις νέες θέσεις ζωικών απολιθωμάτων Άντισσας και το μεγάλο ηφαιστειακό κρατήρα της Βατούσας.
dealnews.gr