e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

"Εγγυήσεις" για να συμμετέχει σε νέο δανεισμό της Ελλάδας θέλει το Ελσίνκι

Η φινλανδική κυβέρνηση πρότεινε η Ελλάδα να δημιουργήσει μία εταιρεία με σκοπό τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας, η οποία θα έχει ρόλο της εγγύησης έναντι του νέου δανείου, προκειμένου το Ελσίνκι να συμμετάσχει στο νέο δανεισμό της Ελλάδας.

"Μια επιχείρηση διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας μπορεί να παίξει τον ρόλο της εγγυήτριας έναντι των δανειακών δόσεων προς την Ελλάδα", δήλωσε μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση YLE η κ. Γιούτα Ουρπιλάινεν, η ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών, υπουργός Οικονομικών στη νέα πολυκομματική κυβέρνηση.

Διευκρίνισε, συγχρόνως, ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι "επεξεργάζονται τις λεπτομέρειες" ενός παρόμοιου μοντέλου.

Σύμφωνα με την υπουργό των Οικονομικών της Φινλανδίας, η αξία της δημόσιας περιουσίας στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των κληροδοτημάτων, που εκμεταλλεύεται το δημόσιο, είναι περίπου 300 δισ. ευρώ.

Κάτι τέτοιο συνέβη στην Ανατολική Γερμανία όταν έγινε η επανένωση της χώρας, υποστήριξε στην YLE η ίδια υπουργός.

Το κοινοβούλιο στο Ελσίνκι, αρμόδιο κατά το Σύνταγμα να εγκρίνει έναν εξωτερικό δανεισμό, έδωσε την "κατ' αρχήν" συγκατάθεσή του γι’ αυτόν στη διάρκεια του Μαΐου φέτος, σημείωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

"Στο μέλλον, η Φινλανδία δεν θα επιτρέψει διοχέτευση κεφαλαίων στο εξωτερικό, χωρίς να δίνονται εγγυήσεις", τόνισε η ευρωσκεπτικίστρια κ. Ουρπιλάινεν.
nooz.gr