e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Συμφωνία αλλά και προβληματισμός στον ΚΤΕ Παιδείας

Παρότι οι αλλαγές που προωθούνται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κρίθηκαν απολύτως απαραίτητες από τον ΚΤΕ Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, τα μέλη του τονίζουν πως είναι λογικό να υπάρχει προβληματισμός και συζήτηση, καθώς «από ένα θεσμικό πλαίσιο 1.000 σελίδων, πάμε σε ένα πλαίσιο 100 σελίδων». Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου από την υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, την αναπληρωτή υπουργό Φώφη Γεννηματά και την υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου.


Διαφορετικές απόψεις διατυπώθηκαν ως προς τον τρόπο εκλογής των πρυτάνεων. Οι βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της εκλογής του πρύτανη από το σύνολο του ΔΕΠ (Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού) αντί του Συμβουλίου του Ιδρύματος. Πάντως σημαντικό είναι το γεγονός ότι έτυχε κοινής αποδοχής η συνύπαρξη Συμβουλίου Ιδρύματος Πρύτανη.

Ενστάσεις ωστόσο υπήρξαν κατά τη συνεδρίαση και ως προς το χρόνο ψήφισης του νομοσχεδίου, καθώς προτάθηκε η διαδικασία να αναβληθεί για το άνοιγμα της Βουλής στις 20 Αυγούστου.



Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης πρότεινε να υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο στην υλοποίηση των διατάξεων εκλογής πρυτάνεων, καθώς υπάρχουν ακόμα πρυτάνεις που είναι στην αρχή της θητείας τους.

Σε ό,τι αφορά στο πανεπιστημιακό άσυλο οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν με τις προτεινόμενες αλλαγές, είπαν ότι στο νόμο δεν αναφέρεται η λέξη «άσυλο», αλλά επαναλαμβάνονται κατά κάποιο τρόπο ορισμένα άρθρα του Συντάγματος και ότι την ευθύνη για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών θα την έχει ο πρύτανης.
dealnews.gr