e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Στο τέλος της εβδομάδας τα συμπεράσματά της τρόικας

Η "Τρόικα" θα παραδώσει "πιθανώς στο τέλος της εβδομάδας" τα συμπεράσματά της για τη χρηματοπιστωτική κατάσταση της Ελλάδας, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών. Την ίδια ώρα, ο επίτροπος, Όλι Ρεν, πιέζει για συμφωνία και των κομμάτων της αντιπολίτευσης στο πρόγραμμα ΕΕ και ΔΝΤ για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ελλάδας."Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για μακρές διαπραγματεύσεις", τονίζει, σημειώνοντας ότι θεωρεί "επιβεβλημένο" να τηρήσουν όλα τα κόμματα και της αντιπολίτευση "εποικοδομητική στάση", στηρίζοντας το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που ζητά η ΕΕ και το ΔΝΤ και την υλοποίησή του. "Όλα τα κόμματα και όλοι οι πολίτες πρέπει να καταβάλουν το μερίδιό τους", υποστηρίζει.


"Η Ελλάδα πρέπει πρωτίστως να πιάσει τους στόχους του προϋπολογισμού για το 2011, να δρομολογήσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και να επιτύχει μια διακομματική συμφωνία για την στήριξη του προγράμματος βοήθειας της ΕΕ και του ΔΝΤ", τονίζει.

Ο επίτροπος επισημαίνει ότι "ο Ιούνιος είναι ο κρίσιμος μήνας για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. Τις επόμενες εβδομάδες έχουμε μπροστά μας καθοριστικές αποφάσεις", σημειώνει. Και προσθέτει: "Ο Ιούνιος μπορεί να είναι η αρχή του τέλους της κρίσης, ή μία χαμένη ευκαιρία, εάν η Ευρωζώνη οδηγηθεί σε μια φάση νέας σοβαρής κρίσης με αρνητικές, αλυσιδωτές αντιδράσεις στο χρηματοοικονομικό σύστημα και κίνδυνο επέκτασης και σε άλλες χώρες. Τον Ιούνιο είτε θα λύσουμε τα προβλήματα είτε θα χάσουμε την ευκαιρία".
NOOZ.GR