e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Το Μιλάνο λέει... addio στον Μπερλουσκόνι στις κάλπες των δημοτικών εκλογών

Χάνει το «οχυρό» ο Καβαλιέρε


Βαριά ήττα της κεντροδεξιάς στο Μιλάνο -γενέτειρας, έδρας των επιχειρήσεων και εκλογικής βάσης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι-, αλλά και στη Νάπολη δείχνει να «βγάζει» η κάλπη του δεύτερου γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στην Ιταλία. Σύμφωνα με τα πρώτα δημοσκοπικά στοιχεία του δικτύου Sky Italia, που αφορούν την πρόθεση ψήφου των Ιταλών, οι υποψήφιοι της κεντροαριστεράς διατηρούν αμφότεροι προβάδισμα τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων έναντι των υποψηφίων από το «στρατόπεδο» του Καβαλιέρε.


Οι κάλπες για το δεύτερο γύρο των εκλογών έκλεισαν στις 16:00 (ώρα Ελλάδος) και η καταμέτρηση των ψήφων βρίσκεται σε εξέλιξη. Εάν οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν, το Μιλάνο θα φύγει από τα «χέρια» του Μπερλουσκόνι έπειτα από δύο δεκαετίες σε μία ήττα-σοκ για τον Καβαλιέρε.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia που μετέδωσε τα στοιχεία (intention poll), ο προοδευτικός Τζουλιάνο Πιζαπία φέρεται να συγκεντρώνει στο Μιλάνο ποσοστό 50-53%, ενώ η κεντροδεξιά Λετίτσια Μοράτι, ποσοστό 47-50%.


Στη Νάπολη ο κεντροαριστερός πρώην δικαστής Λουίτζι Ντε Ματζίστρις εκτιμάται ότι μπορεί να λάβει από το 49% μέχρι το 52% των προτιμήσεων, και ο συντηρητικός Τζάνι Λετιέρι, από 47% μέχρι 51%.

Ενδεικτικό θεωρείται ότι και η εφημερίδα της οικογένειας Μπερλουσκόνι Il Giornale εκτιμά στο δικτυακό της τόπο ότι, τελικά, στις δύο πόλεις-κλειδιά πρόκειται να επικρατήσουν οι δυο κεντροαριστεροί υποψήφιοι.

Εάν οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν στο Μιλάνο θα είναι μία ήττα-κόλαφος για τον Ιταλό πρωθυπουργό στις εκλογές που προσέλαβαν χαρακτήρα δημοψηφίσματος για τα... πεπραγμένα Μπερλουσκόνι -ένα σεξουαλικό σκάνδαλο με ανήλικη, τρεις δίκες για διαφθορά και μία οικονομία σε λιμνάζοντα ύδατα.

Η επαναληπτική αναμέτρηση ήταν ούτως ή άλλως ταπεινωτική για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος εμφανιζόταν σίγουρος πως η παράταξή του θα επικρατήσει από τον πρώτο γύρο. «Σοκ για τον Μπερλουσκόνι στο Μιλάνο», «Το Μιλάνο γυρίζει την πλάτη στον Μπερλουσκόνι» ήταν μερικοί από τους τίτλους στα πρωτοσέλιδα των ιταλικών εφημερίδων την επομένη του πρώτου γύρου των εκλογών στις 17 Μαΐου.
ta nea