e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Σαμαράς: Να επαναδιαπραγματευτούμε το Μνημόνιο

Το μεγάλο ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι το πώς θα επαναδιαπραγματευτούμε το Μνημόνιο, δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ.

Αναφερόμενος στη θέση του πρωθυπουργού ότι μπορεί να συζητήσει θέσεις της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς είπε ότι αυτό είναι γενικό και αφηρημένο, επαναλαμβάνοντας ότι η λύση είναι η άμεση μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Σχολιάζοντας την άποψη ότι οι θέσεις του (όπως διατυπώθηκαν στο Ζάππειο) δεν θα απέδιδαν στο πρώτο τρίμηνο, ο κ. Σαμαράς αντέταξε ότι και το Μνημόνιο, έτσι όπως εφαρμόζεται, ούτως ή άλλως δεν έχει αποδώσει εδώ και 12 μήνες.

Συμπλήρωσε ακόμα ότι το Μνημόνιο θυμίζει το μύθο του Σισύφου: όσο και αν το σπρώχνεις, αυτό γυρίζει και πάλι πίσω από την αρχή.

«Στηρίζουμε ό,τι κάνει καλό στην πατρίδα μας», τόνισε λέγοντας ότι η ΝΔ στηρίζει το νομοθετικό έργο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, τις αποκρατικοποιήσεις, τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων κλπ.

Ξεκαθάρισε όμως ότι αυτά όλα τα έχει ήδη προτείνει η ΝΔ και ότι οι μεγάλες αντιστάσεις σε αυτά βρίσκονται στους κόλπους του ίδιου του ΠΑΣΟΚ: «Στους συνδικαλιστάδες με τα σκανδαλώδη προνόμια» όπως είπε χαρακτηριστικά.
ta nea