e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ για το θέμα των υποβρυχίων

Προς νέα εξεταστική


Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ κυβέρνηση και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα των υποβρυχίων, μετά την απόφαση γερμανικού δικαστηρίου, που αποκαλύπτει την ύπαρξη μιζών προς ελληνικά υπουργεία και προς το Πολεμικό Ναυτικό.Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης ή αγνοεί την κοινοβουλευτική διαδικασία ή έπεσε θύμα κακής πληροφόρησης, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση. Νωρίτερα, ο κ. Μιχελάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν τόλμησε να αναλάβει -όπως όφειλε- καμιά πρωτοβουλία για τη διερεύνηση του σκανδάλου από τη Βουλή.


«Η δικογραφία για το σκάνδαλο των υποβρυχίων δεν έχει μέχρι αυτή τη στιγμή καν περιέλθει στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης, προκειμένου να διαβιβαστεί στη Βουλή των Ελλήνων, αφού ακόμη βρίσκεται στα χέρια αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ο οποίος και την μελετά» τόνισε ο κ. Καστανίδης.

Σχολιάζοντας δε το αίτημα ΝΔ και ΛΑΟΣ για απευθείας προανακριτική, τόνισε: «Είναι προφανές ότι καμία πρωτοβουλία δεν μπορεί να αναληφθεί από την κυβέρνηση και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, προτού ο φάκελος διαβιβαστεί αρμοδίως στη Βουλή των Ελλήνων. Όταν αυτό συμβεί η κυβέρνηση και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα αναλάβουν κάθε αναγκαία πρωτοβουλία για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης».



«Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ή αγνοεί την κοινοβουλευτική διαδικασία ή έπεσε θύμα κακής πληροφόρησης. Στο ενδεχόμενο ο κ. Μιχελάκης να έχει πέσει θύμα, κακής πληροφόρησης, του συνιστώ πριν από κάθε επίσημη τοποθέτηση του να ελέγχει τις πηγές του. Αν δε αυτές είναι αρμόδιες εισαγγελικές ή ανακριτικές αρχές, οι τελευταίες οφείλουν στο πλαίσιο του καθήκοντός τους να αποκαταστήσουν δημόσια την αλήθεια» τόνισε.

Νωρίτερα ο κ. Μιχελάκης δήλωσε: «Με το που βγήκαν τα συμπεράσματα της έκθεσης του ΣΔΟΕ ζητήσαμε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, για να χυθεί άπλετο φως». Σχετικά με το θέμα της παραγραφής ο κ. Καστανίδης επισήμανε πως αυτό εμπίπτει σε ό,τι αφορά στη δραστηριότητα ενός υπουργού.

«Όταν όμως έχουμε αδικήματα, όπως η δωροδοκία ή η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές πράξεις, όπως φαίνεται και στην έκθεση του ΣΔΟΕ, αυτά δεν εμπίπτουν σε αυτή τη λογική της παραγραφής» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μιχελάκης πάντως αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα γιατί η υπόθεση αυτή δεν είχε οδηγηθεί στη δικαιοσύνη επί κυβερνήσεως της ΝΔ.


ta nea