e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

"Τα παιδιά μας δεν θα χρειάζονται φροντιστήριο"

Για τις αλλαγές στην εκπαίδευση μίλησε η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου τονίζοντας ότι το λύκειο θα είναι πραγματικό σχολείο. «Δεν θα πηγαίνουν τα παιδιά μας μετά φροντιστήριο» δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου πρόσθεσε.



«Με το νέο πρόγραμμα, τις αλλαγές και την εισαγωγή της ατομικής εργασίας και την όλη φιλοσοφία του νέου Λυκείου -τόνισε η υφυπουργός μιλώντας στο ΒΗΜΑ fm- θα εξειδικευτεί η παιδεία. Θα εμβαθύνει το πρόγραμμα. Δεν εξαιρούμε την Α' Λυκείου, αλλά θα είναι μια τάξη μετάβασης από το Γυμνάσιο προς το Λύκειο και σταδιακά στη Β' και πολύ περισσότερο στη Γ' Λυκείου πάμε σε εξειδίκευση.

Χωρίς αλλαγή νοοτροπίας της ίδιας της κοινωνίας, που έρχεται με τις αλλαγές στο σχολείο, δεν θα φύγουμε ποτέ από αυτό. Οι Έλληνες γονείς πηγαίνουμε τα παιδιά μας φροντιστήριο ακόμη και αν τα παιδιά μας φοιτούν στο Ευρωπαϊκό Σχολείο του Βερολίνου ή του Λονδίνου και αντίστοιχα οι Γερμανοί ή οι Άγγλοι συμμαθητές των παιδιών μας δεν πηγαίνουν φροντιστήριο, με πρωτοβουλία των γονιών τους».

dealnews.gr