e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Έσπασε το φράγμα του 1 δισ. ευρώ

Εντυπωσιακή ανάπτυξη μεγεθών εμφάνισε το 2010 ο όμιλος Μυτιληναίου κόντρα στην οικονομική κρίση. Η στρατηγική εξωστρέφειας, την οποία ακολούθησε σε συνδυασμό με την συνεπή υλοποίηση του επενδυτικού του πλάνου απέδωσαν καρπούς και συνέβαλαν στο να σπάσει το «φράγμα» του 1 δισ. ευρώ ως προς τον κύκλο εργασιών, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις, που είχε κάνει ο ισχυρός άντρας της εισηγμένης, Ευάγγελος Μυτιληναίος από τον Μάιο ακόμα. Πιο συγκεκριμένα, άγγιξε το 1,001 δισ. ευρώ έναντι 661,8 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος, αύξηση που οφείλεται κυρίως στην επιτάχυνση της εκτέλεσης των έργων στο εξωτερικό και την ανοδική πορεία της τιμής αλουμινίου.

Ο όμιλος έτσι παρέμεινε σχεδόν ανεπηρέαστος από την ισχνή εγχώρια ζήτηση και αύξησε τις πωλήσεις του κατά 51,3%, ενώ κατέγραψε και βελτίωση του λειτουργικού περιθωρίου από 18% το 2009 σε 19,2% το 2010, παρά την αύξηση τζίρου. Αλλά και ο τομέας κατασκευών EPC, παρουσίασε ρεκόρ πωλήσεων, αφού η θυγατρική ΜΕΤΚΑ σημείωσε κύκλο εργασιών ύψους 613,7 εκατ. ευρώ, έναντι 339,4 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.



Το 2010 αποτέλεσε έτος επισφράγισης της διεθνοποίησης της ΜΕΤΚΑ, επιτυγχάνοντας τη διείσδυση σε αγορές του εξωτερικού και ιδιαίτερα στην Τουρκία. Ορόσημα στον τομέα της ενέργειας αποτέλεσαν η συμφωνία για την απόκτηση του πλήρους ελέγχου της Endesa Hellas και η μετέπειτα δημιουργία της Protergia, καθώς και η σύσταση της M&M Gas που σφράγισε τη στρατηγική συνεργασία του ομίλου με τη Motor Oil του Βαρδή Βαρδινογιάννη.


dealnews.gr