e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Χαμηλότερα διόδια σε υπό κατασκευή δρόμους

Σε επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων με στόχο την μείωση των διοδίων σε δρόμους που βρίσκονται υπό κατασκευή και οι χρήστες τους αντι να εξυπηρετούτναι, ταλαιπωρούνται όπως πχ ο δρόμος Κορίνθου – Πατρών προτίθεται να προχωρήσει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Ο υπουργός κ. Ρέππας σε δήλωσή του πριν από λίγο τόνισε ότι και ο ίδιος προσχωρεί στην άποψη ότι ο πολίτης δεν μπορεί να καλείται να πληρώσει για δρόμους οι οποίοι δεν έχουν κατασκευαστεί ωστόσο, είπε, δεν είναι λογικό να μην καταβάλλονται διόδια σε δρόμους στους οποίους μεγάλα τμήματα ή ακόμη και το σύνολό τους έχουν ολοκληρωθεί.


Πάντως σημείωσε ότι η όποια επαναδιαπραγμάτευση θα πρέπει να γίνει με συνετό τρόπο καθώς πρόκειται για λεπτό θέμα που δεν αφορά μόνο το κράτος αλλά και τους αντισυμβαλλόμενους.

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αναφερόμενος σε όσους δεν πληρώνουν διόδια και εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες έκανε λόγο για αντικοινωνική συμπεριφορά και προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα αντιμετωπιστεί το θέμα που δημιουργούν όσοι εμφορούνται από την νοοτροπία του τζαμπατζή οι οποίοι όπως σημείωσε επιβαρύνουν το κοινωνικό σύνολο για υπηρεσίες που οι ίδιοι χρησιμοποιούν.


Ο κ. Ρέππας αναφερόμενος στο θέμα των συγκοινωνιών ξεκαθάρισε ότι το σχέδιο νόμου θα προχωρήσει ακόμη και αν κάποιοι ξεβολεύονται από τις ρυθμίσεις που προβλέπει. Πρόκειται για ένα σχέδιο που έχει τεκμηρίωση και ρεαλισμό και εξασφαλίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των συγκοινωνιών αλλά και τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων σημείωσε.



Ερωτηθείς για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων ο υπουργός σημείωσε ότι «δεν είναι ώρα για επίταξη, αλλά και επίδειξη κοινωνικής ευθύνης" ενώ κάλεσε τις διοικήσεις των συγκοινωνιακών φορέων να κινηθούν στο πλαίσιο του νόμου και να προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν έστω και μερική λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Για την χθεσινή απεργία των εργαζομένων στο Μετρό που πραγματοποιήθηκε παρότι είχε κριθεί παράνομη και καταχρηστική υπήρξε παρέμβαση της εισαγγελέως Πρωτοδικών Ελένης Ράϊκου για να διαπιστωθεί εάν διαπράχθηκε το αδίκημα της παραβίασης δικαστικής απόφασης.


Να σημειώσουμε τέλος ότι κυκλοφοριακή «ανάσα» θα πάρει αύριο η πρωτεύουσα καθώς θα λειτουργήσουν όλες οι συγκοινωνίες μετά την αναστολή της απεργίας στον Ηλεκτρικό.

dealnews.gr