e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΕΕ: Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση η απόφαση του Μουμπάρακ

Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση χαρακτήρισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση την απόφαση του Χόσνι Μουμπάρακ να μην είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, αλλά σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση του αιγύπτιου προέδρου δεν είναι αντιπροσωπευτική.Σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Κάθριν Άστον υπογραμμίζει επίσης ότι η ΕΕ προτίθεται να υποστηρίξει τον αιγυπτιακό λαό στην αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος.


"Η ΕΕ ζητεί μια ομαλή μετάβαση μέσω μιας κυβέρνησης ευρείας βάσης που θα οδηγήσει σε μια γνήσια διαδικασία ουσιαστικής δημοκρατικής μεταρρύθμισης με πλήρη σεβασμό στην κυριαρχία του νόμου, στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες", σημειώνει η Άστον στην ανακοίνωση.

"Δυστυχώς, η διορισθείσα νέα κυβέρνηση δεν συνιστά μια τέτοια αντιπροσωπευτική κυβέρνηση ευρείας βάσης", υπογραμμίζει.

Παράλληλα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι προτίθεται "να ενισχύσει τη βοήθειά της" στην Αίγυπτο για να τη βοηθήσει να πραγματοποιήσει μια πολιτική μετάβαση.

"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτίθεται να ενισχύσει τη βοήθειά της στην Αίγυπτο και το λαό της" για να βοηθήσει στην ειρηνική και ομαλή πολιτική μετάβαση την οποία επιθυμεί η ΕΕ, αναφέρει η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.

"Ζητούμε με επιμονή την υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένης της διοργάνωσης το ταχύτερο δυνατό ελεύθερων και δίκαιων εκλογών", σημειώνει η Κομισιόν, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία για τις εκλογές και χωρίς να αναφέρει το όνομα του προέδρου Μουμπάρακ.

"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί από πολύ κοντά τα πρόσφατα γεγονότα στην Αίγυπτο και κατά τη σύνοδό της εξέφρασε την απόλυτη δέσμευσή της να υποστηρίξει τις νόμιμες φιλοδοξίες του αιγυπτιακού λαού", καταλήγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ανακοίνωσή της.

nooz.gr