e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Οι Γερμανοί εξετάζουν την «ελάφρυνση» του χρέους της Ελλάδας

Η γερμανική Κυβέρνηση εξετάζει ενεργά πρακτικές επιλογές για τη διεύρυνση του ρόλου του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), ώστε να ελαφρυνθεί το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερ, επικαλούμενο πληροφορίες από ανώτερους Γερμανούς αξιωματούχους. Μία επιλογή, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ρόιτερ, θα ήταν η δυνατότητα του Ταμείου να δανείσει την Ελλάδα για να επαναγοράσει από την αγορά ομόλογα του Δημοσίου σε τιμές χαμηλότερες των ονομαστικών.


«Αλλά έχουμε διαφορετικές απόψεις στη (γερμανική) Κυβέρνηση», είπε ένας αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι «ορισμένοι το θέλουν αυτό και ορισμένοι δεν το θέλουν».

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι, παρά τις επίσημες δηλώσεις στελεχών της γερμανικής Κυβέρνησης πως δεν χρειάζεται αύξηση των πόρων του ΕΤΧΣ πάνω από το ποσό των 440 δις. ευρώ, κατ' ιδίαν υπονοούν ότι προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο αυτό, εφόσον πεισθούν ότι η αύξηση είναι αναγκαία στο πλαίσιο μίας συνολικής εφάπαξ λύσης.

Η κυβέρνηση της κυρίας Μέρκελ, προσθέτει το δημοσίευμα, έχει διαμηνύσει στους εταίρους της στην Ευρωζώνη ότι είναι κατά της σταδιακής αντιμετώπισης του προβλήματος χρέους, καθώς τους επόμενους μήνες είναι προγραμματισμένες επτά εκλογικές αναμετρήσεις σε γερμανικά κρατίδια και δεν θα έχει τη δυνατότητα να ζητά συνέχεια την έγκριση της Βουλής για πρόσθετη βοήθεια.


ta nea