e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Ακριβό "σπορ" για τους εμπόρους το Χρηματιστήριο

Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΛΠΕ, Αντώνης Μακρής, εξηγεί τα αίτια της φυγής των εταιρειών ένδυσης από το Χ.Α. Λιγοστεύουν... επικίνδυνα οι επιχειρήσεις του κλάδου της ένδυσης που εκπροσωπούνται στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η μία μετά την άλλη εταιρείες με ισχυρά brands, σπεύδουν να διαγραφούν από το Χ.Α. καθώς το παράδειγμα της Fashion Box του Κώστα Τσουβελεκάκη με τα Replay, ακολουθούν τόσο η «Βάρδας» του προέδρου του ΣΕΛΠΕ Θόδωρου Βάρδα όσο και η Elmec Sport (μαζί με την Folli Follie) του ομίλου Κουτσολιούτσου, που μετά τη συγχώνευση με τα ΚΑΕ θα έχουν μόνο μία εταιρεία στο Χ.Α.


Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι δεν αποκλείεται να πάρει σειρά ο Σάκης Χατζηιωάννου με τα Sprider Strores, ο οποίος έχει προβλέψει περαιτέρω μείωση των πωλήσεων κατά 25% το 2011 και οι όποιες κινήσεις του πρέπει να έχουν και την έγκριση των μετόχων.

Γιατί όμως εταιρείες ένδυσης εγκαταλείπουν το Χρηματιστήριο; «Είναι ακριβό σπορ το Χρηματιστήριο για τους εμπόρους και δεν το αντέχουν» εξηγεί ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΛΠΕ Αντώνης Μακρής.


Και προσθέτει: «Η παραμονή στο Χρηματιστήριο μιας εταιρείας ένδυσης είναι αδύνατη με τα σημερινά δεδομένα. Η αποτίμηση της εταιρείας «δένει τα χέρια» του βασικού μετόχου που θέλει να την μεταβιβάσει, να την πουλήσει, να μειώσει τις δαπάνες. Η αποτίμηση της εταιρείας δεν γίνεται με βάση την δυσμενή σημερινή συγκυρία, αλλά με την μετοχή στο Χρηματιστήριο που ανεβοκατεβαίνει ανάλογα με τις προτιμήσεις των επενδυτών. Βγαίνοντας από το Χρηματιστήριο, ο καθένας μπορεί να καθορίσει ο ίδιος την πορεία της εταιρείας του, τις επενδύσεις ή την πώλησή της».


dealnews.gr