e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Μία ακόμα συνεδρίαση της Εξεταστικής για το πόρισμα της υπόθεσης Siemens

Ζητούμενο τα «ονόματα»


Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι της Τετάρτης η νέα συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens, προκειμένου να γίνει αξιολόγηση των περιστατικών και σύνδεσή τους με συγκεκριμένους πρώην υπουργούςΌπως όλα δείχνουν πάντως, τα κόμματα δεν θα συμπέσουν στην αξιολόγηση των γεγονότων, και ειδικότερα στα πρόσωπα -πρώην στελέχη και υπουργούς και από τα δύο μεγάλα κόμματα, τα οποία θα αναφέρουν ή δεν θα κατονομάζουν.



Ήδη, μεμονωμένοι βουλευτές ή και κόμματα κατέθεσαν συμπληρωματικές θέσεις αναφορικά με τα πραγματικά περιστατικά, προκειμένου να περιληφθούν στο τελικό κείμενο, ενώ δεν έλειψε και η κριτική.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης κατέθεσε κείμενο με 49 αντιρρήσεις- ενστάσεις, ενώ περί τις 80 παρατηρήσεις κατέθεσε και ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος.


Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης ανέφερε ότι τα πραγματικά περιστατικά από μόνα τους χωρίς εκτίμηση και σύνδεση με γενικότερες πολιτικές επιλογές δεν γίνονται αποδεκτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BHMAonline, θα προτείνεται διερεύνηση και για ποινικές ευθύνες που αφορούν σε πρώην υπουργούς που έχουν υπογράψει συμβάσεις, ενώ έντονες αντιδράσεις καταγράφονται στη ΝΔ για εκείνους που παρέλαβαν το C4i και δεν συνδέονται με τη διενέργεια οποιασδήποτε παράνομης πράξης.

Στο κεφάλαιο της χρηματοδότησης των κομμάτων καταγράφονται, οι περιπτώσεις Τσουκάτου, χορηγιών 2% στα δύο μεγάλα κόμματα -όπως περιγράφονται από τις αποφάσεις της γερμανικής δικαιοσύνης αλλά και με την υπόθεση χρηματοδότησης της ΝΔ από την υπεράκτια εταιρεία Mayo και συγκεκριμένα σε λογαριασμό του κόμματος σε Εθνική Τράπεζα στο Κολωνάκι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε πρόσωπο-έκπληξη θα καταλογίζονται πολιτικές ευθύνες για τη φυγή του Χρήστου Καραβέλα, το 2009.

Εξάλλου, στην Εξεταστική κατατέθηκε έγγραφο της Γενικής Εισαγγελίας του Μονάχου, με το οποίο γνωστοποιείται η απόφαση του Εφετείου να απορριφθεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Φόλκερ Γιουνγκ, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Siemens Ελλάς.

Ο τελευταίος, ως υπόδικος στην Ελλάδα, διέφυγε στο εξωτερικό από την κατοικία του στην Πάρο.

Το Εφετείο του Μονάχου κήρυξε μη επιτρεπτή την έκδοση, γιατί, όπως αναφέρεται, οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο διωκόμενος έχουν παραγραφεί σύμφωνα με το γερμανικό δίκαιο.
 
ta nea