e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

«Ανοίγει νέο κεφάλαιο στις ελληνοαρμενικές σχέσεις»

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος υποδέχθηκε σήμερα στο Κοινοβούλιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας κ. Σερζ Σαργκσιάν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.Ο κ. Πετσάλνικος καλωσόρισε τον κ. Σαργκσιάν, «τον εκπρόσωπο ενός φίλου λαού και μιας φίλης χώρας» όπως είπε. Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με την επίσκεψη του Προέδρου της Αρμενίας στη χώρα μας «ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στις ήδη άριστες σχέσεις των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα, οικονομικό, πολιτικό, πολιτιστικό, μορφωτικό».


Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους οι κ.κ. Πετσάλνικος και Σαργκσιάν επαναβεβαίωσαν τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα και εξέφρασαν τη βούληση για συνεχή αναβάθμιση των σχέσεων αυτών.

Ο Πρόεδρος της Βουλής απένειμε στον Πρόεδρο της Αρμενίας το Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων που φέρει ανάγλυφη τη μορφή του Περικλή, ως εκδήλωση τιμής και αναγνώρισης των αμοιβαίων συναισθημάτων φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας.


Ο Πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε την Αρμενία για τις σταθερές τις θέσεις υπέρ της χώρας μας, σε θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος. Επεσήμανε επίσης ότι «η Ελλάδα παρακολουθεί και στηρίζει τις προσπάθειες του αρμενικού λαού για την ανάπτυξη της χώρας, καθώς και τις προσπάθειες της Αρμενίας για την ειρηνική διευθέτηση των προβλημάτων με σεβασμό των αρχών του διεθνούς δικαίου».

Ο κ. Πετσάλνικος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην περαιτέρω ανάπτυξη και διεύρυνση των σχέσεων των δύο Κοινοβουλίων, κατεύθυνση προς την οποία εργάζεται και η Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Αρμενίας και υπενθύμισε την εδώ παρουσία προ μερικών μηνών του Προέδρου της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Αρμενίας κ. Hovic Abrahamyan.


Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε επίσης στην ιδιαίτερα δυναμική παρουσία της αρμενικής κοινότητας που ζει στη χώρα μας αλλά και της ελληνικής κοινότητας που ζει στην Αρμενία. «Οι κοινότητες αυτές αποτελούν άλλη μια ισχυρή γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών» κατέληξε ο κ. Πετσάλνικος.


Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Αρμενίας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής για την εγκάρδια υποδοχή στο ελληνικό Κοινοβούλιο, επισημαίνοντας ότι «η επίσκεψη στην Ελλάδα σφυρηλατεί στη σύγχρονη εποχή τη μακραίωνη φιλία μεταξύ των δύο χωρών».

Ο κ. Σαργκσιάν έδωσε έμφαση στη σημασία της υποστήριξης φίλων χωρών, όπως η Ελλάδα, σε θέματα ζωτικής σημασίας για την Αρμενία. «Οι καιροί αλλάζουν αλλά πάντα υπάρχουν σημαντικά θέματα που απασχολούν τις χώρες μας. Τα κοινά συμφέροντα μας οδηγούν στην ανάγκη να αναβαθμίσουμε τη συνεργασία των δύο χωρών» τόνισε ο Πρόεδρος της Αρμενίας.

Ο κ. Σαργκσιάν χαρακτήρισε επίσης ιδιαίτερα σημαντικό το ρόλο των βουλευτών στη διακοινοβουλευτική συνεργασία, ενώ απηύθυνε πρόσκληση προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων να επισκεφθεί επισήμως την Αρμενία, την οποία ο κ. Πετσάλνικος αποδέχθηκε.

Τον Πρόεδρο της Αρμενίας συνόδευαν ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας κ. Edward Nalbandian, η Υπουργός Πολιτισμού κυρία Hasmik Poghosyan και η Υπουργός Διασποράς κυρία Hranush Hakobyan. Από ελληνικής πλευράς στη συνάντηση παρέστησαν οι Αντιπρόεδροι της Βουλής κ.κ. Ροδούλα Ζήση και Βαΐτσης Αποστολάτος.


dealnews.gr