e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Κομπίνα με την Wall Street Journal


Νέο σκάνδαλο βαραίνει την μιντιακή αυτοκρατορία του Ρούπερτ Μέρντοχ και αφορά αυτή τη φορά την εφημερίδα Wall Street Journal, η οποία - όπως αποκαλύφθηκε - αγόραζε τα φύλλα της στην Ευρώπη, προκειμένου να αυξήσει πλασματικά την κυκλοφορία της.

Όπως αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα The Guardian - βασικός αντίπαλος του ομίλου Μέρντοχ News Corp. -, από το 2008 η WSJ είχε συνάψει κρυφή συμφωνία με ευρωπαϊκές εταιρίες, ώστε να αγοράζουν δεκάδες χιλιάδες φύλλα της σε τιμή ευκαιρίας, με αντάλλαγμα τη δημοσίευση στην εφημερίδα άρθρων που προωθούσαν τις δραστηριότητές τους.

Με τον τρόπο αυτό η οικονομική εφημερίδα παραπλανούσε αφενός τους αναγνώστες και αφετέρου τους διαφημιστές, τους οποίους επιβάρυνε με υψηλότερες ταρίφες λόγω της "αυξημένης" κυκλοφορίας της.

Η ιστορία ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2008. Ο συντονισμός γινόταν από το Λονδίνο και αφορούσε την ευρωπαϊκή έκδοση της WSJ η οποία κυκλοφορεί σε ΕΕ, Ρωσία και Αφρική.

Το 2010, η απάτη ενίσχυσε κατά 41% την κυκλοφορία της ευρωπαϊκής έκδοσης της WSJ -31.000 από τα συνολικά 75.000 φύλλα.

"Εγκέφαλος" της πλεκτάνης φέρεται να είναι ο Άντριου Λάνγκχοφ, διευθυντής Ευρώπης της μητρικής εταιρίας της WSJ, Dow Jones, ο οποίος και παραιτήθηκε.

Η WSJ απέρριψε τις κατηγορίες του Guardian ως συκοφαντικές και ψευδείς.

Το νέο αυτό σκάνδαλο αποτελεί ένα ακόμα καίριο πλήγμα για την News Corp., μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τις τηλεφωνικές υποκλοπές, που οδήγησαν στην διακοπή της κυκλοφορίας της εφημερίδας «News of the World», ενώ ο ίδιος ο Μέρντοχ κλήθηκε να καταθέσει ενώπιον βρετανών βουλευτών.
nooz.gr