e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Πόσο θα κοστίσει ένα "κούρεμα" 50%;

Ολοένα και περισσότερο έδαφος κερδίζει το κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50%, με το υπουργείο οικονομικών της Γερμανίας να έχει μάλιστα προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα, υπολογίζοντας το ενδεχόμενο κόστος μίας τέτοιας κίνησης.

Στους υπολογισμούς του γερμανικού υπουργείου οικονομικών αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Leipziger Volkszeitung, το οποίο μάλιστα, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές της χώρας, επισημαίνει πως οι σχετικές (με το «κούρεμα») διεργασίες, που γίνονται σε συνεννόηση με τη Γαλλία, είναι πολύ πιο εκτενείς από το αναμενόμενο, γεγονός μάλιστα που οδήγησε και στην αναβολή της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ κατά μια εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφανγκ Σόιμπλε ανέφερε ότι το ελληνικό χρέος πρέπει να μειωθεί αν αποδειχθεί ότι δεν είναι βιώσιμο. "Αν το χρέος της Ελλάδας είναι πραγματικά μη βιώσιμο θα πρέπει να μειωθεί τόσο ώστε να βελτιώσουμε την εικόνα που δίνει προς τα έξω η Ελλάδα" ανέφερε ο κ. Σόιμπλε σε συνέδριο του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος.

Επεσήμανε μάλιστα ότι για να μειωθεί το ελληνικό χρέος και να καταστεί ανταγωνιστική η Ελλάδα, θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να επιτρέψει ευρεία μέτρα ελέγχου από την ΕΕ. «Η Ελλάδα θα πρέπει να αποδεχθεί εποπτεία», υπογράμμισε ο κ. Σόιμπλε.
dealnews.gr