e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

«Αλλαγές όσο επώδυνες κι αν είναι»


Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο της ΕΕ Χερμάν Βαν Ρομπάι στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός τόνισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγές «όσο επώδυνες και αν είναι» ενώ επεσήμανε την ανάγκη να βρεθεί μια οριστική λύση στα προβλήματα της ευρωζώνης αφήνοντας αιχμές για θεσμικά λάθη στην Ευρωζώνη.

Τόνισε επίσης, ότι «η Ελλάδα κινείται προς τα εμπρός με μεγάλες μεταρρυθμίσεις και έχει μεγάλες δυνατότητες, τις οποίες είχε κακοδιαχειριστεί στο παρελθόν».

Αναφερόμενος στις διεργασίες που είναι σε εξέλιξη στους κόλπους της Ευρωζώνης για την κρίση χρέους, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου τόνισε πως στόχος μία οριστική και συνολική λύση για το πρόβλημα της κρίσης χρέους στην Ευρώπη. «Προσθέτω τη φωνή μου σε αυτές που ζητούν μία ευρωπαϊκή λύση ... γνωρίζουμε όλοι ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε λάθη στο θεσμικό σχεδιασμό της ευρωζώνης» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μετά τον Ρομπάι ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πρόεδρο του Eurogroup, που θα βρίσκεται εκτάκτως στις Βρυξέλλες στον χώρο της μόνιμης αντιπροσωπείας του Λουξεμβούργου στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Επίσης, ο κ Παπανδρέου θα συναντηθεί και με τον εντολοδόχο και κατά πάσα πιθανότητα επόμενο πρωθυπουργό του Βελγίου, σοσιαλιστή Έλιο Ντι Ρούπο. Η συνάντηση με τον κ. Ντι Ρούπο έχει προφανώς περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα, κανείς όμως δεν μπορεί να αγνοήσει ότι μεσοπρόθεσμα, όταν ο Βαλλόνος πολιτικός καταλάβει και επίσημα τη θέση του πρωθυπουργού, η Σοσιαλιστική ομάδα θα αποκτήσει ένα μέλος με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
dealnews.gr