e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Απέκλεισαν τη Δ.O.Y. Καστοριάς οι μηλοπαραγωγοί



Απέκλεισαν επ’ αόριστον το κτίριο στο οποίο στεγάζεται η Δ.Ο.Υ. Καστοριάς σήμερα το πρωί οι μηλοπαραγωγοί, καθώς διεκδικούν την... καταβολή των αποζημιώσεων για την καταστροφή που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους, το 2009, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

Οι μηλοπαραγωγοί έχουν παρατάξει μπροστά στην είσοδο του κτιρίου της εφορίας τα γεωργικά τους μηχανήματα και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τοιχιού, κ. Νίκος Βαενάς, δήλωσε ότι δεν προτίθενται να τα μετακινήσουν, εάν δεν δοθεί λύση στο πρόβλημά τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ύψος της αποζημίωσης των μηλοπαραγωγών, όπως αυτό εκτιμήθηκε και από τον ΕΛΓΑ, ανέρχεται στα 4,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η μη καταβολή τους «έχει οδηγήσει στην απόγνωση 2.000 οικογένειες».

Ο κ. Βαενάς επεσήμανε ότι η επιτροπή αγώνα των παραγωγών έχει ζητήσει αρκετές φορές νέα συνάντηση με την υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, ενώ έχει αποσταλεί και υπόμνημα στα κεντρικά της διοίκησης της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας, προτείνοντας να τους χορηγηθούν δάνεια με εγγυητή το κράτος. 


zougla