e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Η ΔΕΗ «σβήνει» τα φώτα στο ΧΑ

Νευρικότητα και χαμηλός τζίρος τα χαρακτηριστικά της συνεδρίασης

Πτωτικά άνοιξε και σήμερα το Χρηματιστήριο μετά τη χθεσινή αποτυχημένη απόπειρα ανοδικής διόρθωσης η οποία μάλιστα κατέληξε στο έβδομο συνεχόμενο αρνητικό κλείσιμο για το Γενικό Δείκτη.

Βεβαίως, παρατηρείται ένας περιορισμός των απωλειών για αυτό και ενώ ο Γενικός Δείκτης έχανε έως και 1,8% τώρα υποχωρεί κατά 0,27% στις 1.434 μονάδες με χαμηλή αξία συναλλαγών στα 14 εκατ. ευρώ.


Η νευρικότητα είναι έκδηλη στην εγχώρια αγορά με τους πωλητές να έχουν τον πρώτο λόγο στον έλεγχο της τάσης αλλά και των ειδήσεων. Την αγορά αναμένεται να «σκιάσει» η προειδοποίηση της Moody’s για πιθανή υποβάθμιση της αξιολόγησης της Ισπανίας και οι μεγάλες απώλειες τόσο στη Wall Street χθες, όσο και σήμερα το πρωί στα ασιατικά χρηματιστήρια.


Πάντως σήμερα το αρνητικό πρόσημο του Γενικού Δείκτη οφείλεται στη μετοχή της ΔΕΗ που υποχωρεί κατά 6,71% λόγω αποκοπής του μερίσματος. Απώλειες επίσης για ΟΤΕ, Φουρλή και Eurobank. Κέρδη 0,45% για την Εθνική και 0,59% για τον ΟΤΕ. Σχετική ισορροπία μεταξύ ανοδικών - πτωτικών μετοχών με 30 τίτλους να ενισχύονται και 37 να υποχωρούν.

newsit