e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Ο Ελληνικός Κινηματογράφος σε Διεθνή Φεστιβάλ

Γνωστοί Έλληνες σκηνοθέτες εμφανίζονται με αξιώσεις σε διεθνή Κινηματογραφικά Φεστιβάλ. Πρώτος ο Άγγελος Φραντζής, ο οποίος συμμετέχει με την ταινία του «Μέσα στο δάσος» στο Φεστιβάλ του Μονάχου που διεξάγεται αυτές τις ημέρες.








Το «Mέσα στο δάσος» θα παρουσιαστεί στους Έλληνες θεατές τον Σεπτέμβριο με τη συμμετοχή του στις Νύχτες Πρεμιέρας και θα μπει στην τελική ευθεία για την έξοδο στις κινηματογραφικές αίθουσες, από το Δίκτυο Filmcenter του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου






Γυρισμένη με μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή η ταινία παρακολουθεί το παγανιστικό ταξίδι τριών νέων. Φόβος, ελευθερία, ένστικτο, επιθυμία, πανσεξουαλικότητα και η υπόνοια ενός κρυμμένου βλέμματος συνθέτουν την ατμόσφαιρα του ιδιαίτερου αυτού φιλμ. Στο Φεστιβάλ Μονάχου συμμετέχει και ο Νίκος Περάκης με το «Αrtherapy».



Πρεμιέρα στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μόντρεαλ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου, θα κάνει και η «Άπνοια», η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Άρη Μπαφαλούκα που θα βγει στις αίθουσες το χειμώνα.






Κεντρικός ήρωας της ταινίας είναι ο 23χρονος Δημήτρης, πρωταθλητής κολύμβησης, ο οποίος αν και έχει κατακτήσει το Πανευρωπαϊκό δεν νιώθει χαρούμενος. Καθώς καταδύεται στα σκοτεινά νερά μιας πισίνας, μνήμες από το πρόσφατο παρελθόν του ξετυλίγονται στο μυαλό του, θυμίζοντάς του στη σχέση του με την Έλσα, μια οικολόγο ακτιβίστρια που έχει εξαφανιστεί μυστηριωδώς.






Στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι, το οποίο ξεκινά την Παρασκευή, 2 Ιουλίου, θα προβληθούν οι ταινίες «Μαύρο λιβάδι» του Βαρδή Μαρινάκη (στο τμήμα Official Selection) και «Διαχειριστής» του Περικλή Χούρσογλου (στο τμήμα Another View).


NAFTEMPORIKI.GR
Η ταινία του ξεχώρισε και επιλέχτηκε να είναι υποψήφια για το Βραβείο Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας μαζί με 14 άλλες διεθνείς παραγωγές . «Έχουμε δυνατά ονόματα στο φετινό πρόγραμμα και ο ανταγωνισμός θα είναι ιδιαίτερα συναρπαστικός», δήλωσε ο διευθυντής του Φεστιβάλ Andreas Strohl.