e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Νέα ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας


Ανανεώνεται πλήρως από σήμερα ο διαδικτυακός τόπος του Υπουργείου Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, από «www.ypepth.gr» σε «www.minedu.gov.gr», ακολουθώντας τα πρότυπα ονοματοδοσίας του Ελληνικού Πλαισίου Πιστοποίησης Δημόσιων Διαδικτυακών Τόπων.

Μετά το τρίμηνο έργο για την αλλαγή του διαδικτυακού τόπου του υπουργείου, εκτός από την επίσημη ροή ειδήσεων, λειτουργούν ήδη εφαρμογές αναζήτησης δημοσίων δεδομένων όπως θέματα και βαθμολογίες Πανελλαδικών Εξετάσεων, κατάλογος μεταπτυχιακών προγραμμάτων στην Ελλάδα, βάσεις εισακτέων 2000-2009, σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επίσης, βρίσκεται ήδη σε λειτουργία υπηρεσία ροής πολυμεσικού περιεχομένου από τις εργασίες της Βουλής πάνω σε θέματα του υπουργείου.


Το υπουργείο έχει ως άμεσο στόχο πλέον να προστεθούν νέα δεδομένα, όπως η αναλυτική παρουσίαση του Ελληνικού Εκπαιδευτικού Συστήματος, η πλήρης εναρμόνιση με τα πρότυπα πρόσβασης σε ανθρώπους με αναπηρία, η ολοκλήρωση της αγγλικής έκδοσης, καθώς και η εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω της σταδιακής ηλεκτρονικοποίησης βασικών υπηρεσιών. 

zougla