e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Γλυπτό του Βαρώτσου στην Αλεξάνδρεια

Το γλυπτό του Κώστα Βαρώτσου με τίτλο «Το φεγγάρι της Αλεξάνδρειας» θα φιλοξενείται μόνιμα από σήμερα, 1 Ιουλίου στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, στην Αίγυπτο.








Με εικαστικές παρεμβάσεις σε όλο τον κόσμο, ο Κώστας Βαρώτσος έχει δημιουργήσει σημαντικό αριθμό έργων στην Ιταλία, ανάμεσά τους τη σημαντική παρέμβαση στο βουνό La Morgia στο Abruzzo, τον πέτρινο Ποιητή στο δάσος της Casacalenda, τον γυάλινο Ορίζοντα για την υπαίθρια έκθεση Fresco Bosco στην Padula, το γλυπτό για την πλατεία Benefica στο Τορίνο, καθώς και την επέμβαση Paesagio con Rovine στην πόλη της Gibellina, μία σύνθεση που προήλθε από απομεινάρια της πόλης μετά από καταστροφικό σεισμό.






Ακόμη στις ΗΠΑ φιλοξενούνται έργα του όπως ο 35 μέτρων Ορίζοντας, στην όψη του ουρανοξύστη του art hotel Murano στο Seattle και το έργο Συγκοινωνούντα Δοχεία μπροστά από το Δημαρχείο του Palm Beach.






Αυτή την περίοδο βρίσκεται υπό κατασκευή ένα νέο μεγάλων διαστάσεων έργο του στο καντόνι της Λουκέρνης.






Πληροφορίες: www.costasvarotsos.gr


Ο καλλιτέχνης και Καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εγκαινιάζει σήμερα το έργο του στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Συμποσίου για τη Γλυπτική με Φυσικά Υλικά που γίνεται στους χώρους της βιβλιοθήκης.