e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

"Eθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης"


Την πρόθεσή του να παρέμβει μέσα στην επόμενη εβδομάδα, με νομοθετική πρωτοβουλία που θα καταργεί αποφάσεις των μηχανισμών διαιτησίας για αυξήσεις στους μισθούς μεγαλύτερες από τις προβλέψεις του μνημονίου, επανέλαβε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Λοβέρδος.

επικαλέστηκε την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπεγράφη μεταξύ των συνδικάτων και των εργοδοτικών οργανώσεων και η οποία προβλέπει πάγωμα μισθών το 2010 για να απαντήσει στις αντιδράσεις από τη μεριά των συνδικαλιστών και της αντιπολίτευσης που δημιούργησε η χθεσινή πρώτη αναφορά τους στο θέμα.






Σημειώνεται ότι μέσω αποφάσεων του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) έχουν δοθεί αυξήσεις από 1,5 έως 3% για το 2010 σε επτά περιπτώσεις εργαζομένων (ξεναγοί, τεχνικοί ραδιοφώνου και τηλεόρασης κλπ.).






Ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης αλλά και για υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημόνιο που έχει υπογράψει η χώρα και που η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να περιφρουρήσει.






Κατά τα άλλα ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε στα προγράμματα του ΟΑΕΔ με στόχο την επιχορήγηση 65.000 θέσεων εργασίας, αλλά και στην αυξημένη απορροφητικότητα των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, η οποία αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να αυξηθεί σε ακόμα πιο σημαντικό επίπεδο.Share on troktiko

O κ. Λοβέρδος...