e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Δημοσιονομική σύγκλιση Γαλλίας - Γερμανίας ζητεί ο Νικολά Σαρκοζί


Την καταβολή προσπαθειών με στόχο τη δημοσιονομική σύγκλιση της Γαλλίας και της Γερμανίας, ζήτησε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί.
Με δήλωσή του, η οποία εκδόθηκε μετά τη συμμετοχή του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε...
 συνεδρίαση του γαλλικού υπουργικού συμβουλίου, ο πρόεδρος Σαρκοζί πρότεινε την κατάρτιση κοινού καταλόγου, στον οποίο θα αποτυπώνεται το φορολογικό και δημοσιονομικό σύστημα των δύο κρατών από το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών και των δύο πλευρών.






Στόχος της προσπάθειας αυτής, όπως είπε, είναι "οι δύο κυβερνήσεις να είναι σε θέση να λάβουν αποφάσεις προς την κατεύθυνση της απαραίτητης δημοσιονομικής σύγκλισης, τόσο στο επίπεδο φορολόγησης των επιχειρήσεων, όσο και στη φορολόγηση φυσικών προσώπων".






Η δήλωση δεν διευκρίνιζε κατά πόσον θα υπάρξει εναρμονισμός των φορολογικών συστημάτων των δύο κρατών, τα οποία έχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις.






Η Γαλλία συλλέγει λιγότερα από άμεσους φόρους και πολύ περισσότερα έμμεσους έναντι της Γερμανίας. Διαθέτει επίσης φόρο περιουσίας, ο οποίος καταργήθηκε στη Γερμανία μετά από δημοψήφισμα το 1995.






Συνολικά, τα φορολογικά βάρη στην Γαλλία αντιστοιχούσαν σε ποσοστό 42,8% του ΑΕΠ το 2008, έναντι 39,5% στη Γερμανία. Το 2009 οι γαλλικές δημόσιες δαπάνες ανήλθαν σε 55,6% του ΑΕΠ έναντι 47,6% στη Γερμανία.






"Η σύγκλιση των δημοσιονομικών μας συστημάτων είναι απαραίτητο στοιχείο για την οικονομική μας ενοποίηση και τη βάθυνση της ευρωπαϊκής εσωτερικής αγοράς", δήλωσε ο Σαρκοζί.






Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από γερμανικής πλευράς αλλά ο κ.Σόιμπλε αναμένεται να δώσει κοινή συνέντευξη με την γαλλίδα ομόλογό του Κριστίν Λαγκάρντ. Share on Facebook






troktiko