Το ενδεχόμενο να προσφύγουν στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο και να ζητήσουν άρση των αυστηρών περιοριστικών όρων που επιβλήθηκαν στον Γιάννη Αγγέλου, διευθυντή του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, αμέσως μετά την απολογία του για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, εξετάζουν σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο δικηγόροι του Κωνσταντίνος Ζήσης και Ράνια Καραπλιάνη. ...
Επί 11 ώρες ο κ. Αγγέλου απολογούνταν την περασμένη Δευτέρα στην ειδική ανακρίτρια κυρία Ειρήνη Καλού για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία (κακούργημα). Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο στενός συνεργάτης του κ. Καραμανλή αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση του Βατοπαιδίου και υποστήριξε ότι ποτέ δεν είχε καμία επαφή με τους Εφραίμ και Αρσένιο.
Αμέσως μετά την απολογία του ο κ. Αγγέλου αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της επιβολής εγγυοδοσίας 400.000 ευρώ. Μάλιστα, για την καταβολή της εγγύησης στον κ. Αγγέλου δόθηκε προθεσμία 20 ημερών από την κ. Καλού για να καταβάλει το ποσό των 400.000 ευρώ.
Αμέσως μετά το τέλος της απολογίας του κ. Αγγέλου, οι δυο πληρεξούσιοι δικηγόροι του σε ανακοίνωσή που εξέδωσαν αναφέρουν: «Η απόφαση περί επιβολής περιοριστικών όρων, και μάλιστα τόσο δυσβάστακτων, αγνόησε την προσωπικότητα και την οικονομική κατάσταση του κατηγορουμένου, δεν συνεκτίμησε ανάλογες περιπτώσεις, παραβιάζοντας την αρχή της αναλογικότητας και ουσιαστικώς οδηγεί στην ηθική και κοινωνική του εξόντωση».
Ακόμη επισημαίνουν το γεγονός, ότι : «επρόκειτο για μια απολογία, επί μιας κατηγορίας, κατά τη γνώμη μας, νομικώς και ουσιαστικώς αβάσιμης και αναπόδεικτης». Όπως υπογραμμίζουν «η κατηγορία στηρίχθηκε σε ένα τηλεφώνημα με τον Π. Δούκα, το περιεχόμενο του οποίου διαστρεβλώθηκε και τελικώς μεταμορφώθηκε σε ένα παντελώς αυθαίρετο κατηγορητήριο, αποδίδοντάς του την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε μία πράξη που δεν έχει καν κριθεί».
Καταλήγοντας οι δυο δικηγόροι του κ. Αγγέλου, επισημαίνουν πως ο εντολέας τους «είναι ο πρώτος που επιθυμεί να λάμψει η αλήθεια, να επικρατήσει η λογική και να αποδοθεί το δίκαιο, μακριά όμως από πάσης φύσεως σκοπιμότητες. Η Δικαιοσύνη δεν επιτρέπεται να λειτουργεί υπό όρους ή και απειλή δημοσιότητας».