e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Πριν από τη ΔΕΘ οι αποφάσεις για τις τράπεζες


Κρίσιμα θεωρούνται τα επόμενα 24ωρα για το μέλλον των υπό δημόσιο έλεγχο τραπεζών της ΑΤΕ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καθώς σήμερα συνεδριάζει η διυπουργική...

επιτροπή με θέμα τον ορισμό συμβούλων που θα αξιολογήσουν την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για την απόκτηση του ελέγχου των δύο τραπεζών.






Οι σύμβουλοι θα αναλάβουν να αποτιμήσουν την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς αλλά και τις άλλες συμμετοχές του Δημοσίου στον κλάδο, με στόχο το αργότερο ως τις αρχές Σεπτεμβρίου (πριν από τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης) να έχουν ληφθεί οι αποφάσεις και να δρομολογηθούν οι κινήσεις συγχωνεύσεων στον κλάδο. Οπως έγινε γνωστό, και η Τράπεζα Πειραιώς προτίθεται να προσλάβει σύμβουλο που θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα αναλάβει τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων με το Δημόσιο επί της προσφοράς που υπέβαλε ο κ. Σάλλας. Υπενθυμίζεται ότι ο διοικητής της Αγροτικής κ. Θ. Πανταλάκης έχει ταχθεί υπέρ μιας τετραπλής συγχώνευσής της με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Αttica Βank, με στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού κρατικού πόλου.






tovima.gr