e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Φουντώνει η μάχη των επιτοκίων


Φουντώνει η μάχη στις προθεσμιακές καταθέσεις με τα επιτόκια να φθάνουν ακόμα και το 5% για μεγάλα ποσά. Στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη ρευστότητα, οι τράπεζες δίνουν «γην και ύδωρ» στους καταθέτες, καθώς οι πόρτες του...

δανεισμού από τη διατραπεζική αγορά παραμένουν ακόμα κλειστές.






Η μία μετά την άλλη, μικρές και μεγάλες τράπεζες «ρίχνουν» στην αγορά νέα, δελεαστικά προϊόντα, με κοινό παρονομαστή τις υψηλές αποδόσεις για όσους επιλέξουν να εμπιστευθούν σε αυτές τις οικονομίες τους.






Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί αυτή την ώρα στην αγορά είναι ότι για παραδοσιακές προθεσμιακές καταθέσεις, διάρκειας από 3 έως 12 μήνες, το επιτόκιο κυμαίνεται ανάμεσα στο 4% και 5% (για μεγάλα ποσά) ενώ στις λεγόμενες κλιμακωτές καταθέσεις υπάρχουν επιτόκια- κράχτες που φθάνουν ακόμα και το πρωτοφανές 10%. Οπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, στα επίπεδα αυτά οι αποδόσεις είναι ευκαιρία για όσους θέλουν να τοποθετήσουν τα χρήματά τους σε κάποιας μορφής προθεσμιακή κατάθεση για διάστημα ενός έτους, εξασφαλίζοντας υψηλούς τόκους και ασφάλεια καθώς οι καταθέσεις καλύπτονται από το κράτος για ποσά έως 100.000 ευρώ (ανά δικαιούχο και ανά τράπεζα).






tanea