e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

To Άρθρο του δικηγόρου Περικλή Σταυριανάκη στην Deal News

ΚΟΡΟΪΔΙΑ και  ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ

Όλες αυτές τις ημέρες που η Χώρα αντιμετωπίζει το πρόβλημα από το τεράστιο Δημοσιονομικό έλλειμμα και δεν έχει ούτε το αξιόχρεο ακόμα και για να δανειστεί, ακούμε τα διάφορα πολιτικά πρόσωπα να εμφανίζονται δημόσια και να αντιδικούν, για το ποσοστό πολιτικών ευθυνών που αναλογεί σε καθένα από τα κόμματα εξουσίας, στις υποθέσεις SIEMENS και Βατοπεδίου.

Δεν ήμαστε αφελείς και μπορούμε άνετα να αντιληφθούμε ότι όλες αυτές οι συζητήσεις κατ’ αρχάς ευνοούν τα μικρά κόμματα, αφού αυτά αποκλείονται από κάθε ευθύνη, επειδή δεν είχαν ανάμειξη στις δύο αυτές ιστορίες.
Από την άλλη πλευρά όμως ευνοούνται όλα τα κόμματα μικρά και μεγάλα, αφού στρέφοντας την προσοχή του κόσμου στις δύο προαναφερόμενες υποθέσεις, αποφεύγονται οι αναφορές στις πολιτικές ευθύνες που έχουν όλες οι πολιτικές παρατάξεις απέναντι στην εθνική υπόθεση του Δημόσιου Χρέους.

Λογικά θα έπρεπε η υπόθεση των πολιτικών ευθυνών για την διόγκωση του Δημόσιου χρέους να παίζεται καθημερινά στα τηλεοπτικά παράθυρα, ώστε να αναδειχθούν οι πολιτικές και μακάρι και οι ποινικές ευθύνες, των στελεχών εκείνων των κομμάτων εξουσίας που το δημιούργησαν, αλλά και των στελεχών των άλλων μικρότερων κομμάτων που όχι μόνο αδιαμαρτύρητα τους επέτρεψαν να το δημιουργήσουν, αλλά ενδεχομένως και να τους εξώθησαν προς την κατεύθυνση αυτή.

Η υπόθεση της διόγκωσης του Δημόσιου Χρέους σε σημείο να φράσει η Χώρα μας αν όχι στην χρεοκοπία, τουλάχιστον στα όρια μιας τέτοιας κατάστασης, είναι αναμφισβήτητα Εθνικό Έγκλημα διότι εάν η Χώρα αυτή χρεοκοπήσει μπορεί να χαθεί ακόμα και από τον παγκόσμιο Χάρτη.

Επειδή Έθνη που εξασθενούν οικονομικά και δεν είναι σε θέση να υπερασπιστούν τα δίκαια τους, μπορεί να φτάσουν στο τέλος να μην μπορούν να υπερασπίσουν την ίδια την εθνική τους υπόσταση.

Όμως γιαυτό το έγκλημα του Δημόσιου χρέους αντί να έχουμε και να ακούμε καθημερινά στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα, συζητήσεις και έρευνα για την αποκάλυψη των ενόχων, αντίθετα βλέπουμε το πλήρες κουκούλωμα και κανένας διαμαρτύρεται για το κουκούλωμα αυτό, αλλά όλοι σιωπούν και όλοι το ανέχονται, ενώ μεγιστοποιούν τις υποθέσεις SIEMENS και Βατοπεδίου, σαν να είναι αυτές το μέγα θέμα αυτού του τόπου.

Και το κάνουν αυτό καίτοι όλοι μας ξέρουμε καλά ότι μπροστά στην υπόθεση που λέγεται Δημόσιο Χρέος αυτής της Χώρας, οι υποθέσεις της SIEMENS και του Βατοπεδίου δεν είναι ούτε καν παρωνυχίδα.

Σκόπιμα λοιπόν προτάσσουν και αναλίσκονται στις δύο αυτές υποθέσεις SIEMENS και Βατοπεδίου για να παρασέρνουν τον κόσμο να ξεχνά την μεγάλη υπόθεση του Δημόσιου Χρέους.

Όμως κάνουν λάθος διότι όσο και να παίρνουν παρατάσεις οι εξεταστικές επιτροπές της Βουλής για τις υποθέσεις της SIEMENS και του Βατοπεδίου κάποια στιγμή οι υποθέσεις αυτές θα κλείσουν και θα ξεχαστούν.

Η υπόθεση όμως του Δημόσιου Χρέους αυτής της Χώρας θα είναι μια διαρκώς ανοιχτή πληγή αφού η ανέχεια του κόσμου και η στέρηση θα είναι διαρκής και ο Λαός δεν θα πάψει να απαιτεί την αποκάλυψη εκείνων των Εθνοπατέρων που έφεραν την Χώρα σ’ αυτό το χάλι.


Πρέπει όμως να αποκαλυφθούν και εκείνοι οι συνδικαλιστάδες και Λαοπατέρες, που όχι μόνο ζητούσαν λεφτά που δεν υπήρχαν, αλλά έκαναν ότι μπορούσαν προκειμένου να μην μπορέσουν να κάνουν τις διορθωτικές κινήσεις που απαιτούντο, εκείνοι που κατά καιρούς το επιδίωξαν, ώστε να αποφεύγαμε το σημερινό κατάντημα της οικονομίας μας.