e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Θα δώσουν τον Λέτο; Αντικαταστάτης του ο Αουρελιάνο Τόρες

Η πρόταση της Μπενφίκα για τον Λέτο κάνει τους «πράσινους» να ψάχνουν τους αντικαταστάτες του Αργεντινού. Ο Παραγουανός Αουρελιάνο Τόρες είναι ένας από αυτούς.



Τον διεθνή αριστερό χαφ της Σαν Λορέντσο θα περάσει από το «μικροσκόπιο» ο Νίκος Νιόπλιας αν πει το
 «αντίο» ο Σεμπάστιαν Λέτο για χάρη της Μπενφίκα. Ο άσος της «Σικλόν» αποτελεί πρόταση του αντζέτη του Λέτο, Φερνάντο Κοσεντίνο.






Ο διεθνής άσος, για όσους είδαν το πρόσφατο φιλικό μεταξύ των λατινοαμερικάνων και της εθνικής Ελλάδος, έκανε άνω κάτω την άμυνά μας από το αριστερό άκρο και βέβαια θα δώσει το παρών κανονικά στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Δεν είναι άγνωστος στους «πράσινους» ο Παραγουανός.






Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα γνωρίζει πολύ καλά τις δυνατότητες του άσου της Σαν Λορέντσο με την οποία πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις στα πρωταθλήματα Απερτούρα και Κλαουσούρα της Αργεντινής την τελευταία τετραετία.






Το who is who






Ο Αουρελιάνο Ρομάν Τόρες όπως είναι το πλήρες όνομά του γεννήθηκε στην Ασουνσιόν της Παραγουάης στις 16 Ιουνίου 1982. Το επαγγελματικό του ντεμπούτο το πραγματοποίησε σε μια ομάδα του Μεξικού, την Ιραπουάτο το 2001. Την επόμενη χρονιά έπαιξε στην Ιαπωνία και την Κιότο και ακολούθησαν περάσματα από δύο ομάδες της πατρίδας του, τη Σολ ντε Αμέρικα (2003) και την Κλαμπ Γκουαρανί (2004 και 2005).






Το καλοκαίρι του 2005 πήρε μεταγραφή για την Ισπανία και τη Μούρθια χωρίς όμως να καταφέρει να δείξει την αξία του. Είχε όλες κι όλες 3 συμμετοχές και μοιραία επέστρεψε στην πατρίδα του και την Κλαμπ Γκουαρανί όπου έμεινε για μισή σεζόν πριν μετακομίσει στην Αργεντινή το Γενάρη του 2007.






Η Σαν Λορέντσο του άνοιξε την «αγκαλιά» της και όπως αποδείχτηκε στην πορεία μόνο λάθος κίνηση δεν έκανε. Στα τρεισήμισι χρόνια που φορά τη φανέλα της «Σικλόν» έχει 107 συμμετοχές στο πρωτάθλημα Αργεντινής με εξαιρετικούς μέσους όρους βαθμολογίας απόδοσης από τα ΜΜΕ της χώρας. Με την εθνική ομάδα της Παραγουάης μετρά ως τώρα 28 συμμετοχές και 2 γκολ.






To προφίλ






Πρόκειται για καθαρό αριστεροπόδαρο μέσο με πολλά τρεξίματα και φοβερή ικανότητα στο να δημιουργεί ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Έχει δυνατό και ελαστικό κορμί ύψους 178 εκατοστών και βάρους 75 κιλών, το οποίο τον βοηθάει να κερδίζει τις μονομαχίες σώμα με σώμα.






Ταχύτητα, ντρίπλα, τοποθετήσεις και σέντρες ακριβείας είναι τα χαρακτηριστικά του. Δεν κρύβεται την ώρα του αγώνα, ζητά μπάλες και παίρνει πρωτοβουλίες από το αριστερό άκρο. Αυτό που είναι όμως το σήμα κατατεθέν του είναι οι «βολίδες» που εξαπολύει εκτός περιοχής. Δεν διστάζει όταν δει τη μπάλα να έρχεται… λουκούμι στο αριστερό του να «πυροβολήσει» από απίστευτες αποστάσεις.






Επίσης θεωρείται σπεσιαλίστας στα στημένα, είτε φάουλ, είτε κόρνερ. Με λίγα λόγια είναι ένας έμπειρος και κοντρολαρισμένος ποδοσφαιριστής, έτοιμος για το «άλμα» στην Ευρώπη.




Πηγή: www.gazzetta.
--------------------------------------------------------------------------------
gr