e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Ριζόγαλο στις Σέρρες για ρεκόρ Γκίνες!

Τελικά οι Σερραίοι δεν είναι απλά ωραίοι, αλλά έχουν κάνει και παιχνιδάκι τα ρεκόρ Γκίνες, αφού κατάφεραν να μπουν στο βιβλίο των πρωτιών για τρίτη φορά.
Αυτή τη φορά παρασκεύασαν το μεγαλύτερο ρυζόγαλο στον κόσμο, βάρους 2,5 τόνων μέσα σε ένα τεράστιο
καζάνι που είχε 2,5 μέτρα διάμετρο και ένα μέτρο ύψος.


Για την παρασκευή του μεγαλύτερου ρυζόγαλου στον κόσμο χρειάστηκαν 300 κιλά ρύζι (Στρυμόνα φαντάζομαι), 2 τόνοι γάλα, 400 κιλά ζάχαρη, 1200 λίτρα νερό, 60 κιλά κορν φλαουερ και φυσικά πολύ μα πολύ κανέλλα.

Παρά την καταρρακτώδη βροχή, οι Σερραίοι ζαχαροπλάστες δεν πτοήθηκαν και από τις 11 το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι με τη βοήθεια πολιτών παρασκεύασαν το τεράστιο έδεσμα.






Η παρασκευή του μεγαλύτερου ρυζόγαλου στον κόσμο, εντάχθηκε στο πλαίσιο του τριήμερου, 3ου Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργάνωσε και φέτος το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Σερρών με τη συνεργασία φορέων του νομού.






Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που οι μάγειροι και οι ζαχαροπλάστες των Σερρών κατακτούν βραβείο Γκίνες, αφού έχουν μπει στο βιβλίο των ρεκόρ άλλες δύο φορές. Τη μία κατασκευάζοντας τη μεγαλύτερη μπουγάτσα, μήκους 20 μέτρων και βάρους 250 κιλών, και την άλλη επειδή κατάφεραν μέσα σε τέσσερις ώρες να ψήσουν χιλιάδες μπιφτέκια από βουβαλίσιο κρέας, συνολικού βάρους 312,5 κιλών.
mada
ta.gr