e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Η επίσκεψη του πάπα στην Κύπρο




Yπό δρακόντεια μέτρα ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος τέλεσε την Κυριακή τη Θεία Λειτουργία σε κλειστό στάδιο της Λευκωσίας, όπου συγκεντρώθηκαν χιλιάδες πιστοί. Τη λειτουργία παρακολούθησαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφιας, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων, βουλευτές, υπουργοί,
 πρεσβευτές, καθώς και πολλοί πατριάρχες και επίσκοποι διαφόρων εκκλησιαστικών κοινοτήτων της Μέσης Ανατολής, που έχουν έλθει στην Κύπρο ειδικά γι' αυτό τον σκοπό. Κατά την είσοδο του Πάπα στο στάδιο, ο κόσμος τον υποδέχθηκε με ενθουσιασμό. Ο Ποντίφικας διέσχισε την εξωτερική ανατολική πλευρά του σταδίου και χαιρέτισε και ευλόγησε από το αυτοκίνητό του τα πλήθη. Μετά τη θεία λειτουργία, ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα παραδώσει στους Επισκόπους της Μέσης Ανατολής το Κείμενο Εργασίας για την Ειδική Συνέλευση της Συνόδου τους, που θα γίνει τον Οκτώβριο στο Βατικανό.







Ο Πάπας προσευχήθηκε για την Κύπρο, την Μ. Ανατολή και την ανάπαυση της ψυχής του Επισκόπου Παντοβέζε


Για την ανάπαυση της ψυχής του Ρωμαιοκαθολικού Επισκόπου Αλεξανδρέττας Λουίτζι Παντοβέζε, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 3 Ιουνίου, προσευχήθηκε ο Πάπας Βενέδικτος 16ος στη Θεία Λειτουργία στη Λευκωσία.


Σήμερα ο άτυχος Παντοβέζε έπρεπε να ήταν στη Λευκωσία για να παραλάβει μαζί με τους άλλους Επισκόπους της Μέσης Ανατολής από τον Πάπα την Εισήγηση του Ποντίφηκα για τη Σύνοδο τους, που θα γίνει τον Οκτώβριο στη Ρώμη.


Ο Πάπας σε ομιλία του χαρακτήρισε τον Παντοβέζε "μάρτυρα", είπε ότι η στυγερή δολοφονία του προκάλεσε "έκπληξη και σοκ" και τόνισε: "Εμπιστεύομαι την ψυχή του στο έλεος του Θεού. Στη ζωή του εργάστηκε για την κατανόηση του χριστιανισμού με τις άλλες θρησκείες".






Ο Επίσκοπος Λουίτζι Παντοβέζε, κορυφαίος υπέρμαχος του χριστιανικού διαλόγου με το Ισλάμ, είχε την ευθύνη για την Καθολική Εκκλησία σε μια μεγάλη περιοχή από την Μαύρη Θάλασσα μέχρι τα παράλια της Μεσογείου, ανατολικά της Άγκυρας. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο και δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα για παράπονα.






Ο Πάπας κάλεσε όλους να προσευχηθούν στην Παναγία για το λαό της Κύπρου, για τους Αγίους Τόπους, για όλους τους λαούς της Μέσης Ανατολής και υπογράμμισε ότι πρέπει επιτέλους να τεθεί τέρμα στην αιματοχυσία στην περιοχή.






Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ