e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

ΕΘΝΙΚΗ: «Πέταξε» για Νότια Αφρική


Για τον τόπο της μεγάλης ποδοσφαιρικής «γιορτής» του καλοκαιριού, τη Νότια Αφρική, «πέταξε» αργά το βράδυ του Σαββάτου η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου. Οι διεθνείς μας δεν έκαναν δηλώσεις στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», είχαν όμως προηγηθεί αυτές κατά την τελευταία τους προπόνηση στον Άγιο Κοσμά νωρίτερα το απόγευμα. Ο Ότο Ρεχάγκελ υποστήριξε ότι η Εθνική δεν
 πάει απλά και μόνο για τη συμμετοχή στη Νότια Αφρική, αν και από μόνη της η παρουσία εκεί είναι μοναδική εμπειρία. Ο Γερμανός τεχνικός ρωτήθηκε για τον Βαγγέλη Μόρα, του οποίου η συμμετοχή στον πρώτο αγώνα είναι αμφίβολη λόγω αιματώματος στη γάμπα και απάντησε: «Περιμένουμε τις επόμενες ημέρες να μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων». Για την πρεμιέρα με τη Νότια Κορέα ο Ότο Ρεχάγκελ ανέφερε: «Πρόκειται για μια εξαιρετική ομάδα και όπως και σε κάθε παιχνίδι του Μουντιάλ, έτσι και σε αυτό θα πρέπει να δώσουμε το 100% των δυνάμεων μας». Όταν κλήθηκε να συγκρίνει τη φετινή ομάδα μ' αυτή που πήγε στο Μουντιάλ των ΗΠΑ το 1994, ο Γερμανός τεχνικός υποστήριξε: «Έχουν αλλάξει πάρα πολλά. Δεν έχει καμία σχέση το τότε με το σήμερα. Όπως και κάθε προηγούμενο ματς δεν έχει σχέση με το επόμενο».







Ο Γιώργος Σαμαράς δήλωσε απ' την πλευρά του: «Θα πρέπει να παίξουμε όπως στον επαναληπτικό με την Ουκρανία, που πήραμε την πρόκριση. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι εκτός από αγωνιστικά και πνευματικά. Πάμε στο Μουντιάλ με μεγάλη αυτοπεποίθηση». Ο Βασίλης Τοροσίδη τόνισε πως: «Είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες. Το μεγάλο μας ατού είναι η ομοιογένεια και δεν θα έχουμε πρόβλημα αν είμαστε συγκεντρωμένοι. Είναι πρόκληση για όλους μας η συμμετοχή στο Μουντιάλ ακόμα και για τους 30άρηδες. Το μόνο που με τρομάζει είναι το άγχος», ενώ ο Αβραάμ Παπαδόπουλος σημείωσε ότι: «Το θέμα είναι να υπάρχει ισορροπία και να δώσουμε τα πάντα σε κάθε ματς. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Στην πράξη θα φανούν όλα».






Να σημειωθεί ότι πριν την επιβίβαση στο αεροπλάνο για τη Νότια Αφρική, οι διεθνείς μας συμμετείχαν σε μια σειρά εκδηλώσεων που οργανώθηκαν, ώστε οι φίλαθλοι ν' αποχαιρετήσουν την ομάδα και να της ευχηθούν το καλύτερο στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Για το πρωί της Κυριακής (γύρω στις 8) είναι προγραμματισμένη η άφιξη της ελληνικής αποστολής στο Ντέρμπαν κι ακολούθως ξεκινά το τελικό στάδιο της προετοιμασίας για τον πρώτο αγώνα ΄του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος κόντρα στη Νότια Κορέα στις 12 Ιουνίου.

nooz,gr