e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Στην Κωνσταντινούπολη ο Γ. Παπανδρέου

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συναντάται σήμερα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ και τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής των χωρών - μελών της Διαβαλκανικής Συνεργασίας (SEECP) στην Κωνσταντινούπολη. Το απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι.

Ο Τούρκος πρόεδρος συναντήθηκε και με τον Βούλγαρο ομόλογό του Γκιόργκι Παρβάνοβ. Στο επίκεντρο, ζητήματα διμερούς εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας, καθώς και οι πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση διμερούς συμβουλίου συνεργασίας, ενώ συμφωνήθηκε η διοργάνωση τριμερούς διάσκεψης, με τη συμμετοχή των εταιρειών διακίνησης φυσικού αερίου από τη Βουλγαρία, τη Τουρκία, και το Αζερμπαϊτζάν.

Το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η συνέντευξη Τύπου της SEECP και το γεύμα εργασίας προς τιμήν των αρχηγών κρατών που θα παραθέσει ο κ. Ερντογάν.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό και τη συνοδεία του υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης εκπρόσωπος του Τούρκου πρωθυπουργού, ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Αθήνα Χασάν Γκογκούς και ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Άγκυρα Φώτης Ξύδας, καθώς και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη Βασίλης Μπορνόβας.





Αργά χθες το βράδυ, πριν την αναχώρησή του από τη Νέα Υόρκη για την Κωνσταντινούπολη, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε ελληνικό εστιατόριο και παρακολούθησε μέρος του αγώνα της Εθνικής Ομάδας με την Αργεντινή για το Μουντιάλ.


ΤΑ ΝΕΑ